250 g
Lök
1 dl
Vitlöksklyfta
Citron
Broccoli
Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat
Crème fraiche
(Innehållermjölk)Kycklingbuljong
Tagliatelle
(Innehållergluten, äggKan innehållaKan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av senap)Bladpersilja
Vatten*
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 1-2 min. Tillsätt vitlök och kycklingstrimlor och stek i 7-8 min tills genomstekta. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Finriv citronzest [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers]. Dela broccoli i små buketter. Grovhacka persilja. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Tillsätt citronzest och broccoli till stekpannan och stek i 5-6 min. Krydda med en rejäl nypa salt* och peppar*.
Häll det kokande vattnet i en kastrull, tillsätt en generös nypa salt* och koka tagliatellen i ca 4 min tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olivolja* [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] och rör om.
Tillsätt crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], kycklingbuljong och vatten* (se ingredienslistan) till stekpannan och rör om ordentligt. Låt såsen sjuda i 1-2 min. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.
Fördela tagliatelle och den krämiga kycklingsåsen med broccoli mellan era tallrikar. Garnera med persilja, och hugg in.