HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Krämig kycklingpasta

Krämig kycklingpasta

med broccoli och citron

Snabblagad

Kasta dig in i ett inferno av smaker där tonerna av citrus gifter sig med bladpersilja och bildar en elegant kontrast till broccolins milda smak. När du blandar pasta med krämig sås och kyckling i stekpannan frigörs aromer som du inte visste fanns. Glöm inte att låsa dörren - grannarna kommer att vallfärda när de känner doften!

Allergener:mjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

250 g

Broccoli

300 g

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Kycklingbuljong

250 g

Tagliatelle

(Innehållerägg, gluten)

1 påse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

Salt* och peppar*

Olja*

1 dl

Vatten*

½ msk

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3155 kJ
Energi (kcal)754 kcal
Fett29 g
varav mättat13 g
Kolhydrater74 g
varav socker13 g
Kostfiber8 g
Protein47 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Koka upp vatten* i en vattenkokare.

  • Finhacka lök och vitlök.

  • Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 1-2 min.

  • Tillsätt vitlök och kycklingstrimlor och stek 7-8 min tills de är helt genomstekta.

VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

2
  • Finriv citronzest [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers].

  • Dela broccoli i små buketter.

  • Grovhacka persilja.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3
  • Tillsätt citronzest och broccoli till stekpannan och stek i 5-6 min.

  • Krydda med en rejäl nypa salt och peppar.

4
  • Häll det kokande vattnet i en kastrull, tillsätt en generös nypa salt* och koka tagliatellen i ca 4 min tills den är 'al dente'.

  • Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

  • Ringla över olivolja* [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] och rör om.

5
  • Tillsätt crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], kycklingbuljong och vatten* (se ingredienslistan) till stekpannan och rör om ordentligt.

  • Låt sjuda i 1-2 min.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

6
  • Fördela tagliatelle och den krämiga kycklingsåsen med broccoli mellan era tallrikar.

  • Garnera med persilja, och hugg in.

Smaklig måltid!