Krämig harissa- och tomattagliatelle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig harissa- och tomattagliatelle

Krämig harissa- och tomattagliatelle

med färsk rucola och finriven ost

Får vi fresta med en snabb och enkel pastarätt att skämma bort smaklökarna med? I kväll lagar vi tagliatelle i en fyllig gräddsås med både körsbärstomater och soltorkade tomater som får lagom hetta med chili flakes och harissa. Vi toppar med färsk rucola och knapriga pumpafrön, som ger en fin kontrast till pastans krämighet.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

1 burk

Tomatpuré

4 g

Harissa kryddmix

1 g

Chiliflakes

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

50 g

Soltorkade tomater

1 portionspåse

Basilika

8 g

Vitlöksflörter

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

125 g

Körsbärstomater

40 g

Rucola

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

1 st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3136 kJ
Energi (kcal)750 kcal
Fett31.3 g
varav mättat14.1 g
Kolhydrater93.8 g
varav socker16 g
Protein26.9 g
Salt3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Grovhacka soltorkade tomater. Skär schalottenlök i tunna skivor.

Koka pasta i 2–3 min, eller tills ”al dente”. Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek körsbärstomater och schalottenlök i 1–2 min, tills brynta och mjuka.

Tillsätt tomatpuré, Vitlöksflörter, soltorkade tomater, chiliflakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och harissa. Stek i 1–2 min, tills väldoftande.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
3

Under tiden, skölj rucola. Riv basilikablad i grova bitar med händerna.

Sänk till medelvärme och tillsätt matlagningsgrädde, sparat kokvatten, finriven ost och basilika. Mosa körsbärstomaterna försiktigt med baksidan av en sked. 

Vänd ner pasta i såsen.

TIPS: Tillsätt en skvätt extra vatten om pastan verkar torr.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med rucola och pumpakärnor.

Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.