Skip to main content
Krämig basilika-tortelloni
Krämig basilika-tortelloni

Krämig basilika-tortelloni

med purjolök och balsamicorostad tomat

4.1
(645)

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med purjolök, vitlök, grädde, basilika och balsamicorostad tomat. Vi serverar vår krämiga basilika-tortelloni med färsk rucola, och så toppar vi med hyvlad ost och rostade pumpakärnor.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Soja
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller: Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

12.5

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

1

Basilika

20

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller: Mjölk)

12

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1

Vitlöksklyfta

1

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)

20

Rucola

1

Purjolök

2

Tomat

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 1)

½

Socker (steg 1)

1

Smör (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kcal)725 kcal
Energi (kJ)3034 kJ
Fett35.2 g
varav mättat17.2 g
Kolhydrater74.4 g
varav socker18.6 g
Protein24.8 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta tomat
1

\Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär tomat i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger, olivolja [1/2 msk | 1 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10-12 min.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera purjolök på längden och skär i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka och finhacka basilikablad.

Skölj rucola [½ påse, 2P].

Placera pumpakärnor i ett hörn av plåten när det återstår 5 min av tomatens tillagningningstid, och rosta den resterande tiden (5 min). 

Koka pasta
3

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten, och koka i 1-2 min, eller tills ‘al dente’.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet och ställ pasta åt sidan i ett durkslag.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
4

Smält smör [1 msk | 2 msk] i samma kastrull på medelvärme.

Stek purjolök och vitlök i 1-2 min, tills mjuka.

Rör i pastavatten, matlagningsgrädde, sojasås [½ paket, 2P], basilika och en generös nypa peppar.

Tillsätt pasta
5

Rör i pasta i kastrullen och sjud tills såsen tjocknat något, 1 min.

Precis innan servering, rör i rostad tomat i kastrullen.

Servera
6

Lägg upp basilika-tortelloni i skålar.

Toppa med färsk rucola och ringla eventuellt över en skvätt olivolja.

Strö över hyvlad ost och rostade pumpakärnor.