
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med purjolök, vitlök, grädde, basilika och balsamicorostad tomat. Vi serverar vår krämiga basilika-tortelloni med färsk rucola, och så toppar vi med hyvlad ost och rostade pumpakärnor.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller: Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
12.5
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
1
Basilika
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller: Mjölk)
12
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1
Vitlöksklyfta
1
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
20
Rucola
1
Purjolök
2
Tomat
½
Olivolja (steg 1)
½
Socker (steg 1)
1
Smör (steg 4)

\Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär tomat i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger, olivolja [1/2 msk | 1 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 10-12 min.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Under tiden, halvera purjolök på längden och skär i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka och finhacka basilikablad.
Skölj rucola [½ påse, 2P].
Placera pumpakärnor i ett hörn av plåten när det återstår 5 min av tomatens tillagningningstid, och rosta den resterande tiden (5 min).

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten, och koka i 1-2 min, eller tills ‘al dente’.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet och ställ pasta åt sidan i ett durkslag.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Smält smör [1 msk | 2 msk] i samma kastrull på medelvärme.
Stek purjolök och vitlök i 1-2 min, tills mjuka.
Rör i pastavatten, matlagningsgrädde, sojasås [½ paket, 2P], basilika och en generös nypa peppar.

Rör i pasta i kastrullen och sjud tills såsen tjocknat något, 1 min.
Precis innan servering, rör i rostad tomat i kastrullen.

Lägg upp basilika-tortelloni i skålar.
Toppa med färsk rucola och ringla eventuellt över en skvätt olivolja.
Strö över hyvlad ost och rostade pumpakärnor.