Krämig bacon- och paprikapasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig bacon- och paprikapasta

Krämig bacon- och paprikapasta

med krispig grönsallad och hyvlad ost

Ikväll lagar vi riktig mysmat som hela familjen kommer att älska! För vem kan säga nej till pasta, bacon och ost? Vi lagar en ljuvlig sås med schalottenlök, paprika och tomater, som vi blandar med farfalle och toppar med krispig bacon. Vi serverar vår krämiga bacon- och paprikapasta med en krispig grönsallad som vi toppar med hyvlad ost!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Bacon, skivor

1 paket

Farfalle

125 g

Körsbärstomater

1 st

Schalottenlök

1 st

Paprika

1 st

Sallad

1 paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

2 g

Medelhavets Pärla

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1.5 msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4601 kJ
Energi (kcal)1100 kcal
Fett55.8 g
varav mättat26.9 g
Kolhydrater110.5 g
varav socker17.3 g
Protein36.3 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta bacon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 13-15 min, eller tills gyllene och spröd. TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 12-13 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [2 dl | 3 dl], häll av resten, och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt eventuellt lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
3

Finhacka schalottenlök. Halvera paprika, kärna ur och tärna i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Dra av salladsblad och riv dem i mindre bitar.

Blanda sallad
4

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek schalottenlök, paprika och hälften av tomaterna i 2-3 min. Blanda sallad, resterande tomater, balsamvinäger, olivolja* [1 msk | 2 msk] och en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Strö över hyvlad hårdost.

Koka sås
5

Sänk värmen på stekpannan till medelvärme, och tillsätt crème fraiche, pastavatten [1 dl | 2 dl], kycklingbuljong, Mamas favorit, Medelhavets Pärla [½ påse, 2P], salt* [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar* och sjud i 3-4 min. Rör ner pasta i såsen.

Servera
6

Lägg upp bacon- och paprikapasta i skålar och toppa med riven bacon, klipp eventuellt bacon med en sax. Servera med krispig grönsallad.