Ikväll lagar vi riktig mysmat som hela familjen kommer att älska! För vem kan säga nej till pasta, bacon och ost? Vi lagar en ljuvlig sås med schalottenlök, paprika och tomater, som vi blandar med farfalle och toppar med krispig bacon. Vi serverar vår krämiga bacon- och paprikapasta med en krispig grönsallad som vi toppar med hyvlad ost!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125 g
Bacon, skivor
1 paket
Farfalle
125 g
Körsbärstomater
1 st
Schalottenlök
1 st
Paprika
1 st
Sallad
1 paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
2 g
Medelhavets Pärla
4 g
Kycklingbuljong
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1.5 msk
Olivolja (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 13-15 min, eller tills gyllene och spröd. TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 12-13 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [2 dl | 3 dl], häll av resten, och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt eventuellt lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Finhacka schalottenlök. Halvera paprika, kärna ur och tärna i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Dra av salladsblad och riv dem i mindre bitar.
Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek schalottenlök, paprika och hälften av tomaterna i 2-3 min. Blanda sallad, resterande tomater, balsamvinäger, olivolja* [1 msk | 2 msk] och en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Strö över hyvlad hårdost.
Sänk värmen på stekpannan till medelvärme, och tillsätt crème fraiche, pastavatten [1 dl | 2 dl], kycklingbuljong, Mamas favorit, Medelhavets Pärla [½ påse, 2P], salt* [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar* och sjud i 3-4 min. Rör ner pasta i såsen.
Lägg upp bacon- och paprikapasta i skålar och toppa med riven bacon, klipp eventuellt bacon med en sax. Servera med krispig grönsallad.