topBanner
Korv bolognese

Korv bolognese

med spaghetti, parmesan- och spenatsallad

Barnvänlig

När de minstas oändliga energi frestar ditt tålamod i köket är det tur att det finns rätter som bara tar 35 minuter att laga - och samtidigt smakar riktigt gott. Bjud hela familjens tungor på en ny upplevelse med vår korv bolognese som tillsammans med dukkah och oregano skapar oanade smakkombinationer. Maskera den för vuxna ögon vackra spenaten med parmesan så slipper du tala dig varm om hur viktigt det är att äta grönt - för 729 gången.

Allergener:nöttersellerisesamjordnötterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

1 st

Röd paprika

1 påse

Bladpersilja

½ paket

Korv, gris/nötkött

4 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

1 g

Oregano

1 paket

Krossade tomater, basilika

250 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

100 g

Spenat

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

1 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)5523 kJ
Energi (kcal)1320 kcal
Fett61 g
varav mättat25 g
Kolhydrater142 g
varav socker27 g
Protein45 g
Salt7 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*.

Finhacka rödlök. Pressa vitlök. Riv morot. Halvera paprika, ta bort stjälk och kärnhus. Finhacka paprika. Finhacka persilja. Tärna korvarna i 1 cm stora bitar.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek korvbitarna, lök, vitlök, dukkah och oregano i 5-6 min.

Lägg i paprika och morot när korvbitarna brynts. Rör om och stek tills paprikan är mjuk, ytterligare 5 min. Krydda med salt och peppar.

3

Häll i krossade tomater och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i stekpannan.

Koka upp såsen och låt sedan sjuda på medelhög värme tills såsen har reducerats och tjocknat, 15-20 min. Rör om emellanåt. Krydda med salt och peppar efter smak.

4

Lägg spaghettin i kastrullen när såsen har hälften av tillagningstiden kvar.

Koka pastan i 10 min eller tills ‘al dente’.

Häll av spaghettin i ett durkslag och för den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Täck med lock och sätt åt sidan.

5

Blanda 1/3 av spenaten och hackad persilja tillsammans med en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar* i en salladskål.

Använd en potatisskalare för att hyvla parmesanen till flarn. Placera flarnen ovanpå salladen.

6

Rör i resterande spenat i bolognesen när den har blivit tjock och mustig. Rör om tills spenaten har sloknat, 2-3 min.

Servera spaghettin i skålar, häll över en generös slev med korvbolognese och toppa med parmesansalladen.

Smaklig måltid!