Korv bolognese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Korv bolognese

Korv bolognese

med spaghetti, parmesan- och spenatsallad

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

20

Finriven ost

1

Krossade tomater, basilika

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

1

Morot

1

Röd paprika

1

Bladpersilja

Korv

4

Dukkah-njuta

Oregano

1

Torkad oregano

250

Spaghetti

100

Spenat

Ingår inte i din leverans

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)2 kcal
Energi (kJ)8 kJ
Fett0.05 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0.25 g
varav socker0.2 g
Protein0.06 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*. Finhacka rödlök. Pressa vitlök. Riv morot. Halvera paprika, ta bort stjälk och kärnhus. Finhacka paprika. Finhacka persilja. Tärna korvarna i 1 cm stora bitar.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek korvbitarna, lök, vitlök, dukkah och oregano i 5-6 min. Lägg i paprika och morot när korvbitarna brynts. Rör om och stek tills paprikan är mjuk, ytterligare 5 min. Krydda med salt* och peppar*.

3

Häll i krossade tomater och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i stekpannan. Koka upp såsen och låt sedan sjuda på medelhög värme tills såsen har reducerats och tjocknat, 15-20 min. Rör om emellanåt. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

4

Lägg spaghettin i kastrullen när såsen har hälften av tillagningstiden kvar. Koka pastan i 10 min eller tills ‘al dente’. Häll av spaghettin i ett durkslag och för den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Täck med lock och sätt åt sidan.

5

Blanda 1/3 av spenaten och hackad persilja tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladskål. Använd en potatisskalare för att hyvla parmesanen till flarn. Placera flarnen ovanpå salladen.

6

Rör i resterande spenat i bolognesen när den har blivit tjock och mustig. Rör om tills spenaten har sloknat, 2-3 min. Servera spaghettin i skålar, häll över en generös slev med korvbolognese och toppa med parmesansalladen.