Skip to main content
Koreanska nötfärstacos
Koreanska nötfärstacos

Koreanska nötfärstacos

med strimlad spetskål och syltad gurka

Vem älskar inte tacos? För alla som inte kan få nog av det asiatiska köket, men gillar konceptet med tortillas fyllda med godsaker är detta recept ett måste. Vi fyller våra tortillas med nötfärs med en smakrik marinad på ingefära, vitlök och soja, syltad gurka för sötsyrlig kontrast och en knaprig sallad med kål och morot.

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Soja
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Röd chili

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

225 g

Nötfärs

1 st

Lime

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker till sås

1 msk

Olja till sås

½ tsk

Socker till inläggning

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3565 kJ
Energi (kcal)852 kcal
Fett39.8 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater83.6 g
varav socker14.4 g
Kostfiber8.1 g
Protein37.1 g
Salt3.4 g
Calcium13.4 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Förbered marinad
1

Värm upp ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Skär lime i klyftor.

Finhacka ingefära och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda chili, limesaft, vitlök, ingefära, socker, sojasås och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Sylta gurka
2

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Blanda vitvinsvinäger, socker och en nypa salt i en stor skål.

Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

Stek nötfärs
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs i 4–5 min, tills brynt.

Rör i marinaden och sjud i 1–2 min, tills väldoftande.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered sallad
4

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Blanda spetskål, morot, olivolja och en nypa salt i en stor skål.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Bre varje tortilla med gräddfil och fyll dem med köttfärs, grönsaker och syltad gurka.

Servera med resterande gurka och limeklyftor.