Klassisk pannbiff och brunsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk pannbiff och brunsås

Klassisk pannbiff och brunsås

med kokt dillpotatis och rostad broccoli

Här kommer en härlig vardagsrätt som uppskattas av både stora och små familjemedlemmar, nämligen klassiska pannbiffar. Vi lagar våra biffar på nötfärs, som får extra smak av kycklingbuljong och örtkryddor, och ugnsrostar samtidigt morot och broccoli. Vi kokar också potatis, som vi sedan vänder med smör och dill, och serverar hela härligheten med en krämig brunsås.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

400 g

Småpotatis

1 portionspåse

Dill

1 st

Morot

250 g

Broccoli

4 g

Vitlöksflörter

100 g

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2930 kJ
Energi (kcal)700 kcal
Fett39.1 g
varav mättat16.9 g
Kolhydrater54.5 g
varav socker11.9 g
Protein36.9 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Halvera potatis.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

Rosta grönsaker
2

Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Skär broccoli i små buketter.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka.

Stek biffar
3

Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], ströbröd, kycklingbuljong, Vitlöksflörter och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt dill och smör
4

Medan biffarna steks, finhacka dill.

Vänd färdigkokt potatis med dill och smör [1 msk | 2 msk]. Låt stå under lock för att hålla värmen.

TIPS: Skippa dill i barnens portioner om de inte gillar det.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt brunsås, vatten [2 msk | 4 msk] och en generös nypa peppar.

Sjud i 1–2 min, eller tills såsen börjar tjockna.

Servera
6

Lägg upp pannbiffar, rostade grönsaker och potatis på tallrikar.

Toppa biffar med sås.