Paella på kungsräkor och sotad salladslök
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paella på kungsräkor och sotad salladslök

Paella på kungsräkor och sotad salladslök

med syrlig vitlöks- och persiljedressing

Paella är en klassiker från det spanska köket och vår version är full av välsmakande ingredienser. Medan riset kokas med örtkryddor och grönsaker steker vi kungsräkor och bryner salladslök att toppa med. En syrlig persiljedressing med vitlök och citron blir pricken över i.

Allergener:
Fisk
Soja
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

2 st

Tomat

150 g

Risottoris

2 g

Medelhavets Pärla

4 g

Rökt paprikapulver

30 g

Fisksås

(Innehåller Fisk, Soja)

1 st

Paprika

2 st

Salladslök

250 g

Kungsräkor

(Innehåller Kräftdjur Kan innehålla Kräftdjur)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

4.5 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till räkor

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2947 kJ
Energi (kcal)704 kcal
Fett30.6 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater78.5 g
varav socker14.4 g
Protein25 g
Salt7.9 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka lök.

Grovhacka tomat.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Halvera salladslök.

Laga paella
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och tomat med salt i 2–3 min, eller tills de mjuknar.

Tillsätt ris, Medelhavets Pärla och hälften av rökt paprikapulver och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt fisksås, vatten, paprika, salt och en nypa peppar. Koka upp och sjud under lock på låg värme i 15–20 min, tills vattnet har avdunstat och riset är mjukt.

Höj till hög värme och stek i 1–2 min, tills botten blir krispig.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om vätskan har avdunstat innan riset är kokt.

Bryn salladslök
3

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek salladslök i 1–2 min per sida, eller tills brynt. Lägg över på en tallrik.

Stek räkor
4

Hetta upp en skvätt olivolja på medelhög värme i stekpannan som användes till salladslök.

Tillsätt räkor och smör och krydda med resterande rökt paprikapulver, salt och en nypa peppar. Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Blanda dressing
5

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron.

Blanda persilja, vitlök, en generös skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp paella i skålar och toppa med räkor och sotad salladslök.

Ringla över persiljedressing.