topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kinesisk fläskwok

Kinesisk fläskwok

med jasminris och stekta grönsaker

Mört fläskkött och paprika, morot och salladslök får fantastisk smak när det steks med sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och chili. Vi serverar vår kinesiska fläskwok med fluffigt jasminris, jordnötter och grön salladslök.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskkotlett hel

150

Jasminris

1

Paprika

1

Morot

20

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1

Salladslök

40

Sweet chilisås

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

30

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

½

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Vatten (steg 2)

¼

Vetemjöl (steg 2)

½

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)695 kcal
Energi (kJ)2906 kJ
Fett19.22 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater89.47 g
varav socker25.3 g
Protein41.65 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda sås
2

Blanda vatten [1 dl | 2 dl] och vetemjöl [1/4 msk | 1/2 msk] i en liten skål.

Rör i sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och chili flakes [1/2 påse, 2P], och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.

 

Förbered råvaror
3

Skär morot i tunna strimlor.

Kärna ur och skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Skär kött i 2 cm tunna strimlor på en separat skärbräda.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött med en nypa salt i 1-2 min på varje sida, tills genomstekt. Lägg över till en tallrik.

 

Stek grönsaker
5

Hetta upp samma stekpanna med olivolja [1/2 msk | 1 msk] på hög värme.

Stek paprika, morot och vit salladslök med en nypa salt i 2-3 min, tills något mjuka.

Rör i sås och sjud i 1-2 min, tills såsen börjar tjockna.

Rör i kött och sjud i 1-2 min, tills uppvärmt.

 

Servera
6

Lägg upp ris och kinesisk fläskwok i skålar.

Strö över jordnötter och grön salladslök.