Skip to main content
Soppa på ugnrostade tomater

Soppa på ugnrostade tomater

med örter och ostbröd

Varm soppa hjälper mot det mesta - från kalla händer till dåligt humör. Grunden till den här ljuvliga soppan är ugnsrostad tomat, paprika, lök och vitlök som ger massor av djup och smak. Sen tillsätter vi creme fraiche för extra krämighet och serverar soppan med ugnsrostat surdegsbröd med ost, och lite balsamicokräm på toppen.

Taggar:
Enkel att förbereda
Allergener:
Selleri
Mjölk
Sulfiter
Råg
Vete
Gluten

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

3 st

Tomat

1 st

Paprika

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Basilika

1 st

Oregano

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

8 ml

Balsamicokräm

(Innehåller: Sulfiter)

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Surdegsbullar

(Innehåller: Råg, Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Sesam)

90 g

Makaroner

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Smör till bröd

2 dl

Vatten till soppa

¼ tsk

Salt till soppa

Näringsvärden

Energi (kJ)2864 kJ
Energi (kcal)684 kcal
Fett27.4 g
varav mättat17.1 g
Kolhydrater85.3 g
varav socker16.9 g
Kostfiber7.7 g
Protein22.1 g
Salt4.6 g
Trans Fat0.3 g
Potassium695.7 mg
Calcium34.8 mg
Iron0.9 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär tomat, paprika och lök i kvartar. 

Skala vitlök. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Ugnsrosta grönsaker
2

Placera grönsaker och vitlök på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja och salt.

Rosta i ugnen i 20–25 min. 

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt. 

Rosta bröd
3

Under tiden, halvera surdegsbröd. 

Bre brödhalvorna med smör och strö över ostmix. 

När det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid, placera bröden på den andra plåthalvan och rosta i 5–6 min, eller tills osten smält och blivit gyllene.  

Koka pasta
4

Plocka oregano- och basilikablad.

Koka pasta i 3 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet från pasta.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Koka soppa
5

När grönsakerna är klara, hetta upp en ny stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt creme fraiche, vatten, buljong, örter, salt och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min eller tills allt är genomvarmt. 

Tillsätt grönsakerna.

Mixa soppan slät i en mixer (häll försiktigt!) eller med en handmixer.

Tillsätt pasta i soppan.

TIPS: Om du inte har en mixer, grovhacka grönsakerna innan du ugnsrostar dem och mosa dem sedan med en potatisstöt.

Servera
6

Servera soppan i skålar och ringla över balsamicokräm. 

Servera med ostbröd.