HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapanska Vegobiffar
topBanner
Japanska vegobiffar

Japanska vegobiffar

med knaprig nudelsallad och sesammajonnäs

Ikväll går den kulinariska resan till Japan, och vi frestar med underbara japanska grönsaksbiffar med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvligt tillbehör är en nudelsallad med rödkål, spetskål, morot, brytärtor och sesamfrön. Vi toppar biffarna och salladen med srirachasås och sesammajo!

Taggar:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:glutensojasesamäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Salladslök

2 st

Morot

1 st

Ingefära

150 g

Förskuren spetskål

75 g

Sockerärtor

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

150 g

Rödkål, förskuren

100 g

Fullkornsnudlar

(Innehållergluten)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehållergluten, soja, sesam, ägg, senap)

10 g

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)410 kcal
Energi (kJ)1714 kJ
Fett22.26 g
varav mättat3.1 g
Kolhydrater34.14 g
varav socker17.3 g
Protein14.97 g
Salt4.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skiva salladslök tunt - dela upp de vita och de gröna delarna. Riv morot (oskalad) grovt. Finriv ingefära. Dela brytärtor på längden.

2

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt nudlar [1/2 paket, 2P] och koka i 1-2 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

3

Blanda rödkål, hälften av spetskål, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Massera i 30 sek, tills kålen mjuknat. Ställ åt sidan.

4

Vispa ägg* [2 st | 4 st] i en medelstor skål. Tillsätt vit salladslök, ingefära, resterande spetskål, hälften av moroten, och hälften av sojasåsen. Blanda väl och rör sedan i panko, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.

5

Hetta upp en stor stekpanna på medel värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Forma färs till platta biffar med en matsked - ca. 2 biffar per pers. Stek biffar i 4-5 min på varje sida eller tills gyllene och genomstekta. Låt dem rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper. TIPS: Undvik att vända biffarna för tidigt, då kan de gå sönder.

6

Blanda kål med färdiga nudlar, morot, brytärtor, sesamfrön och resterande sojasås. Lägg upp japanska grönsaksbiffar och nudelsallad på tallrikar. Ringla över srirachasås och garnera med grön salladslök. Servera sesammajonnäs vid sidan av.