topBanner
Japansk pankokyckling

Japansk pankokyckling

med katsusås och pak choi

Så har vi skapat ännu ett fantastiskt recept som hyllar värdlandet för de Olympiska spelen - Japan! Vi lagar härligt krispig kyckling, panerad i panko och spännande, asiatiska kryddor. Till kycklingen serverar vi ris och en krämig katsusås med kokosmjölk, morot, vitlök, sojasås och currypasta. Vi hinner också snabbsteka pak choi med sojasås som ett extra, kulinariskt tillbehör.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutensojasenapägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

300 g

Kycklingbröstfilé

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

20 g

Gul currypasta

(Innehållersenap)

200 ml

Kokosmjölk

1 st

Morot

1 st

Lök

200 g

Pak choi

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ga-Laksa

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg* (steg 4)

(Innehållerägg)

3 dl

Vatten* (steg 1)

1 msk

Vetemjöl* (steg 4)

(Innehållergluten)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3358 kJ
Energi (kcal)802 kcal
Fett26 g
varav mättat18 g
Kolhydrater90 g
varav socker10 g
Protein50 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva lök tunt. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera pak choi, och skär varje halva i 3 klyftor. Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper på en separat skärbräda. Banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 1-2 cm.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och lök i 2-3 min. Tillsätt vitlök och currypasta och stek i ytterligare 1-2 min. Tillsätt kokosmjölk, en skvätt vatten*, hälften av sojasåsen och en nypa salt*. Sjud tills såsen har tjocknat något, 6-8 min.

TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen blir för tjock.

4

Blanda vetemjöl* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och en generös nypa peppar* i en skål. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny skål. Blanda panko och Ga-Laksa i en tredje skål. Vänd kyckling i mjöl, sen i ägg*, och till sist i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan de ersättas med 2 msk mjölk.

5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Tillsätt extra olja* vid behov. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper. Skölj av stekpannan och tillsätt pak choi. Stek tills mjuk, ca 1 min. Tillsätt resterande sojasås och stek i ytterligare 1 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med kyckling, pak choi och katsusås.

TIPS: Servera såsen vid sidan av om du föredrar krispig kyckling.