Japansk pankokyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk pankokyckling

Japansk pankokyckling

med katsusås och pak choi

Så har vi skapat ännu ett fantastiskt recept som hyllar värdlandet för de Olympiska spelen - Japan! Vi lagar härligt krispig kyckling, panerad i panko och spännande, asiatiska kryddor. Till kycklingen serverar vi ris och en krämig katsusås med kokosmjölk, morot, vitlök, sojasås och currypasta. Vi hinner också snabbsteka pak choi med sojasås som ett extra, kulinariskt tillbehör.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Pak choi

300

Kycklingbröstfilé

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

150

Jasminris

4

Ga-Laksa

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Vitlöksklyfta

1

Lök

1

Morot

200

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 4)

3

Vatten (steg 1)

1

Vetemjöl (steg 4)

¼

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)809 kcal
Energi (kJ)3384 kJ
Fett18.3 g
varav mättat18.3 g
Kolhydrater91.24 g
varav socker10.3 g
Protein50.43 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skiva lök tunt. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera pak choi, och skär varje halva i 3 klyftor. Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper på en separat skärbräda. Banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 1-2 cm.

Koka katsusås
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och lök i 2-3 min. Tillsätt vitlök och currypasta och stek i ytterligare 1-2 min. Tillsätt kokosmjölk, en skvätt vatten*, hälften av sojasåsen och en nypa salt*. Sjud tills såsen har tjocknat något, 6-8 min. TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen blir för tjock.

Panera kyckling
4

Blanda vetemjöl* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och en generös nypa peppar* i en skål. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny skål. Blanda panko och Ga-Laksa i en tredje skål. Vänd kyckling i mjöl, sen i ägg*, och till sist i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan de ersättas med 2 msk mjölk.

Stek kyckling
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Tillsätt extra olja* vid behov. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper. Skölj av stekpannan och tillsätt pak choi. Stek tills mjuk, ca 1 min. Tillsätt resterande sojasås och stek i ytterligare 1 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med kyckling, pak choi och katsusåsTIPS: Servera såsen vid sidan av om du föredrar krispig kyckling.