
Teriyakisås är en japansk sås som kännetecknas av sin sötsura smak. Ikväll skär vi fläskkotletter i strimlor och steker dem med teriyakisås. Vi serverar vår japanska fläsk teriyaki med picklad rädisa och morot, krispig rödkål, och vitlöksris. Vi toppar härligheterna med sesamfrön och svart sesammajonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Skivad fläskkotlett
75
Teriyakisås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
1
Vitlöksklyfta
150
Jasminris
75
Rödkål, förskuren
75
Rädisor
50
Svart sesammajonnäs
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Senap, Sesam, Ägg)
10
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1
Morot
1
Lime
3
Vatten (steg 1)
½
Olivolja (steg 1)
½
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 2)
½
Socker (steg 2)
½
Olivolja (steg 4)
½
Olivolja (steg 5)
¼
Salt (steg 5)

Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skär rädisor i tunna skivor.
Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare.
Skär lime i klyftor.
Blanda vitvinsvinäger, en generös skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål. Rör i rädisor och morot, och tillsätt vatten tills grönsakerna är täckta. Häll av lagen innan servering.

Skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3-4 min, tills genomstekt.
Rör i teriyakisås.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda rödkål, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med kött, picklade grönsaker, rödkål och en klick sesammajönnäs.
Strö över sesamfrön.