Ikväll lagar vi en underbart god ragu med massor av färg och smak. Nötfärs, zucchini, rödlök och morot får härlig smak av att stekas med vitlök, oregano och köttbuljong. Vi serverar vår ragu med farfalle - den vackra fjärilspastan, och en stor klick krämig ricotta!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
110
Zucchini
2
Morot
1
Rödlök
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
270
Farfalle
(Innehåller Gluten Kan innehålla Soja)
1
Vitlöksklyfta
250
Nötfärs
1
Torkad oregano
1
Krossade tomater, vitlök & lök
4
Vitlöksflörter
4
Köttbuljong
100
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
1
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 5)
¼
Socker (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm klyftor.
Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*. Mamas favorit, salt* och peppar*. Placera i mitten av ugnen och rosta i 10-15 min, eller tills mjuka.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 9-10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*.
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av pastans koktid. Fräs nötfärs, vitlök och oregano under omrörning i 1-2 min, tills det har fått färg.
Tillsätt krossade tomater, Vitlöksflörter, köttbuljong, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och rostade grönsaker till stekpannan. Sjuda i 2-3 min och smaka av med peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Lägg upp pasta i djupa tallrikar. Toppa med ragu och servera med en klick ricotta.