HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliensk Köttfärsragu
topBanner
Italiensk köttfärsragu

Italiensk köttfärsragu

med ugnsrostade grönsaker och sval ricotta

Ikväll lagar vi en underbart god ragu med massor av färg och smak. Nötfärs, zucchini, rödlök och morot får härlig smak av att stekas med vitlök, oregano och köttbuljong. Vi serverar vår ragu med farfalle - den vackra fjärilspastan, och en stor klick krämig ricotta!

Taggar:BarnvänligSnabb
Allergener:äggglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

110 g

Zucchini

2 st

Morot

1 st

Rödlök

4 g

Mamas Favorit

(Innehållerägg)

270 g

Farfalle

(InnehållerglutenKan innehållasoja)

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Nötfärs

1 g

Oregano

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Köttbuljong

100 g

Ricotta

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja* (steg 4)

¼ tsk

Salt* (steg 5)

¼ tsk

Socker* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4274.7354 kJ
Energi (kcal)1021.6862 kcal
Fett30.143 g
varav mättat12.2 g
Kolhydrater126.9574 g
varav socker39.3 g
Protein53.713 g
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm klyftor.

2

Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, Panamat, salt* och peppar*. Placera i mitten av ugnen och rosta i 10-15 min, eller tills mjuka.

3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 9-10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla över lite olivolja*.

4

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av pastans koktid. Fräs nötfärs, vitlök och oregano under omrörning i 1-2 min, tills det har fått färg.

5

Tillsätt krossade tomater, Vitlöksflörter, köttbuljong och rostade grönsaker till stekpannan och låt sjuda i 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

6

Lägg upp pasta i djupa tallrikar. Toppa med ragu och servera med en klick ricotta.