Italiensk köttfärsragu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk köttfärsragu

Italiensk köttfärsragu

med ugnsrostade grönsaker och sval ricotta

Ikväll lagar vi en underbart god ragu med massor av färg och smak. Nötfärs, zucchini, rödlök och morot får härlig smak av att stekas med vitlök, oregano och köttbuljong. Vi serverar vår ragu med farfalle - den vackra fjärilspastan, och en stor klick krämig ricotta!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

110

Zucchini

2

Morot

1

Rödlök

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

270

Farfalle

(Innehåller Gluten Kan innehålla Soja)

1

Vitlöksklyfta

250

Nötfärs

1

Torkad oregano

1

Krossade tomater, vitlök & lök

4

Vitlöksflörter

4

Köttbuljong

100

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 5)

¼

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1022 kcal
Energi (kJ)4275 kJ
Fett30.14 g
varav mättat12.2 g
Kolhydrater126.96 g
varav socker39.3 g
Protein53.71 g
Salt5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm klyftor.

Rosta grönsaker
2

Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*. Mamas favorit, salt* och peppar*. Placera i mitten av ugnen och rosta i 10-15 min, eller tills mjuka.

Koka pasta
3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 9-10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*.

Stek nötfärs
4

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av pastans koktid. Fräs nötfärs, vitlök och oregano under omrörning i 1-2 min, tills det har fått färg.

Koka ragu
5

Tillsätt krossade tomater, Vitlöksflörter, köttbuljong, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och rostade grönsaker till stekpannan. Sjuda i 2-3 min och smaka av med peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp pasta i djupa tallrikar. Toppa med ragu och servera med en klick ricotta.