Honungs- och sojaglaserade kotletter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojaglaserade kotletter

Honungs- och sojaglaserade kotletter

med sötpotatis och sesamsallad

Håll det enkelt och laga denna rustika och snabblagade rätt som passar både stora och små. Gyllenrostad sötpotatis, fräsch sallad med asiatisk dressing och saftiga kotletter smaksatta med en gudomlig marinad av honung och soja som får det att vattnas i munnen. Riktigt gott och busenkelt att laga!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Gurka, piccolo

Gurka

300

Fläskkotlett hel

450

Sötpotatis

20

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

25

Honung

75

Kålmix

1

Vitlöksklyfta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)273 kcal
Energi (kJ)1144 kJ
Fett11.07 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater12.97 g
varav socker11.7 g
Protein31.42 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i övre delen av ugnen i 20-25 min tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Medan sötpotatisen rostas, finhacka vitlök. Grovhacka gurka. Skär köttet i tunna kotletter, 2 per person, på en separat skärbräda.

Blanda glaze
3

Blanda vitlök, sojasås och honung till en glaze i en skål.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kotletter i 3-4 min på varje sida tills genomstekt. När det återstår 1-2 min av tillagningstiden, tillsätt glazen och värm upp under omrörning tills har tjocknat något. Ta av från plattan, ställ åt sidan och låt köttet vila. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered sallad
5

Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers], gurka, sesamfrön och asiatisk dressing i en salladsskål.

Servera
6

Fördela sötpotatis, honungs- och sojaglaserade kotletter och sesamsallad mellan era tallrikar. Skeda över både glaze och köttsaft från pannan.