HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungs Och Sojaglaserade Kotletter
topBanner
Honungs- och sojaglaserade kotletter

Honungs- och sojaglaserade kotletter

med sötpotatis och sesamsallad

Håll det enkelt och laga denna rustika och snabblagade rätt som passar både stora och små. Gyllenrostad sötpotatis, fräsch sallad med asiatisk dressing och saftiga kotletter smaksatta med en gudomlig marinad av honung och soja som får det att vattnas i munnen. Riktigt gott och busenkelt att laga!

Taggar:Under 650 kcalBarnvänlig
Allergener:glutensojasesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

300 g

Gurka, piccolo

20 g

Gurka

25 g

Fläskkotlett hel

Sötpotatis

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, soja, sesam)

Honung

Kålmix

Vitlöksklyfta

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)273.475 kcal
Energi (kJ)1144.2194 kJ
Fett11.0725 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater12.9725 g
varav socker11.7 g
Protein31.415 g
Salt2.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i övre delen av ugnen i 20-25 min tills gyllene.

2

Medan sötpotatisen rostas, finhacka vitlök. Grovhacka gurka. Skär köttet i tunna kotletter, 2 per person, på en separat skärbräda.

3

Blanda vitlök, sojasås och honung till en glaze i en skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kotletter i 3-4 min på varje sida tills genomstekt. När det återstår 1-2 min av tillagningstiden, tillsätt glazen och värm upp under omrörning tills har tjocknat något. Ta av från plattan, ställ åt sidan och låt köttet vila. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers], gurka, sesamfrön och asiatisk dressing i en salladsskål.

6

Fördela sötpotatis, honungs- och sojaglaserade kotletter och sesamsallad mellan era tallrikar. Skeda över både glaze och köttsaft från pannan.