Håll det enkelt och laga denna rustika och snabblagade rätt som passar både stora och små. Gyllenrostad sötpotatis, fräsch sallad med asiatisk dressing och saftiga kotletter smaksatta med en gudomlig marinad av honung och soja som får det att vattnas i munnen. Riktigt gott och busenkelt att laga!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
25 ml
Sojasås
(Innehållergluten, soja)300 g
Gurka
20 g
Fläskkotlett hel
25 g
Sötpotatis
Asiatisk dressing
(Innehållergluten, soja, sesam)Honung
Strimlad salladsmix
Vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i övre delen av ugnen i 20-25 min tills gyllene.
Medan sötpotatisen rostas, finhacka vitlök. Grovhacka gurka. Skär köttet i tunna kotletter, 2 per person, på en separat skärbräda.
Blanda vitlök, sojasås och honung till en glaze i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kotletter i 3-4 min på varje sida tills genomstekt. När det återstår 1-2 min av tillagningstiden, tillsätt glazen och värm upp under omrörning tills har tjocknat något. Ta av från plattan, ställ åt sidan och låt köttet vila. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers], gurka, sesamfrön och asiatisk dressing i en salladsskål.
Fördela sötpotatis, honungs- och sojaglaserade kotletter och sesamsallad mellan era tallrikar. Skeda över både glaze och köttsaft från pannan.