HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHoisinglaserade Kycklingbullar
topBanner
Hoisinglaserade kycklingbullar

Hoisinglaserade kycklingbullar

med citrongräs och kålsallad

Aaah, visste väl att detta recept skulle väcka din nyfikenhet! Visst låter det spännande med kycklingköttbullar smaksatta med citrongräs som glaserats i hoisinsås? Ihop med fräsch kålsallad smaksatt med en frisk dressing med asiatiska smaker är det en intressant middag du bjuder familjen på, och det är ju lite halva grejen med en matkasse; att utforska och testa nya smaker, inte sant? Och du - vi lovar, det är riktigt gott!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:sojasesamglutenjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Kålmix

30 g

Hoisinsås (vegetarisk)

(Innehållersoja, sesam, gluten)

1 st

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

20 g

Kycklingfärs

1 st

Vitlöksklyfta

¼ tsk

Citrongräs

1 tsk

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Lime

Gurka

Gurka, piccolo

Koriander

Chili

Jordnötter

(InnehållerjordnötterKan innehållasesam, nötter)

Ingår inte i din leverans

Ägg

Salt

Socker

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)125 kcal
Energi (kJ)523 kJ
Fett2.84 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater18.27 g
varav socker3.8 g
Protein6.18 g
Salt2.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka vitlök. Hacka citrongräs väldigt fint. Blanda vitlök, citrongräs, kycklingfärs, panko, ägg*, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en nypa peppar* i en bunke. TIPS: Citrongräs är väldigt fibröst så se till att hacka det extra fint.

2

Rulla ca 1 msk färs med fuktiga händer till en liten köttbulle och lägg den på en tallrik. Fortsätt rulla resten av färsen - det blir ca 5 st/person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullarna i 10-12 min tills de är fått fin yta och är genomstekta. Lägg på en ren djup tallrik eller i en bunke. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Riv limezest. Dela limen på hälften och skär den ena halvan i klyftor.Grovhacka gurka, koriander och jordnötter. Kärna ur och finhacka chili. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba limen innan du river zesten.

4

Blanda juice från en halv lime med sojasås, socker*, en skvätt olivolja*, limezest och hälften av koriandern i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt salladsmixen och gurka. Vänd salladen precis innan servering.

5

När alla kycklingbullar är färdigstekta, häll över hoisinsås och rör om.

6

Fördela kålsallad och hoisinglaserade kycklingbullar mellan era tallrikar. Garnera med chili (stark!), jordnötter, resterande koriander och servera med limeklyftor vid sidan av.