Hoisinglaserade kycklingbullar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisinglaserade kycklingbullar

Hoisinglaserade kycklingbullar

med citrongräs och kålsallad

Aaah, visste väl att detta recept skulle väcka din nyfikenhet! Visst låter det spännande med kycklingköttbullar smaksatta med citrongräs som glaserats i hoisinsås? Ihop med fräsch kålsallad smaksatt med en frisk dressing med asiatiska smaker är det en intressant middag du bjuder familjen på, och det är ju lite halva grejen med en matkasse; att utforska och testa nya smaker, inte sant? Och du - vi lovar, det är riktigt gott!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Kålmix

30

Hoisinsås

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

250

Kycklingfärs

1

Vitlöksklyfta

1

Citrongräs

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Lime

Gurka

1

Gurka, piccolo

1

Koriander

1

Röd chili

20

Jordnötter

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

¼

Salt

1

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)125 kcal
Energi (kJ)523 kJ
Fett2.84 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater18.27 g
varav socker3.8 g
Protein6.18 g
Salt2.7 g

Instruktioner

Blanda färs
1

Finhacka vitlök. Hacka citrongräs väldigt fint. Blanda vitlök, citrongräs, kycklingfärs, panko, ägg*, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en nypa peppar* i en bunke. TIPS: Citrongräs är väldigt fibröst så se till att hacka det extra fint.

Stek kycklingbullar
2

Rulla ca 1 msk färs med fuktiga händer till en liten köttbulle och lägg den på en tallrik. Fortsätt rulla resten av färsen - det blir ca 5 st/person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullarna i 10-12 min tills de är fått fin yta och är genomstekta. Lägg på en ren djup tallrik eller i en bunke. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered råvaror
3

Riv limezest. Dela limen på hälften och skär den ena halvan i klyftor.Grovhacka gurka, koriander och jordnötter. Kärna ur och finhacka chili. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba limen innan du river zesten.

Fixa kålsallad
4

Blanda juice från en halv lime med sojasås, socker*, en skvätt olivolja*, limezest och hälften av koriandern i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt salladsmixen och gurka. Vänd salladen precis innan servering.

Glasera kycklingbullarna
5

När alla kycklingbullar är färdigstekta, häll över hoisinsås och rör om.

Servera
6

Fördela kålsallad och hoisinglaserade kycklingbullar mellan era tallrikar. Garnera med chili (stark!), jordnötter, resterande koriander och servera med limeklyftor vid sidan av.