
Dyk ner i en kvadratisk bassäng med himlasända smaker som är allt annat än kantiga. Den fylliga smaken från de basilikamarinerade körsbärstomaterna får dina smaklökar att flyta iväg mot Venedigs solnedgång efter en romantiskt skur av parmseanflarn.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200
Körsbärstomater
15
Balsamvinäger
300
Tomatsås
100
Riven mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
20
Pecorino Romano ost
1
Basilika
70
Rucola
1
Pizzadeg
(Innehåller: Vete, Gluten)
½
Olivolja

Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut pizzadeg och det medföljande bakplåtspappret på en plåt [2 plåtar, 4 pers]. Bre på tomatsås och strö över mozzarella. Grädda pizzan i ugnen, ca 15 min.

Halvera körsbärstomater. Finhacka basilika.

Blanda tomater, basilika, balsamvinäger, olivolja* [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en bunke.

Toppa pizzan med rucola, marinerade körsbärstomater och krydda med en nypa salt* och peppar*. Skeda även över tomatjuicen från skålen på pizzan. Riv pecorino med en potatisskalare och lägg flarnen ovanpå pizzan.

Dela pizzan i bitar, och middagen är serverad.