topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumiråraka

Halloumiråraka

med dukkah, avokado och gräddfil

Smaka vår krispiga, pånyttfödda råraka som blandar den traditionella potatisen med mild halloumi. Bjud in dina vänner till poesiafton och se på när gräddfilen sakta smälter på toppen samtidigt som den hackade gräslöken åker rutschkana ner på tallriken, väntades på din gaffel. Servera med krämig avokado så har du alla ingredienser som krävs för en modern klassiker.

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Mjöl

20

Solroskärnor

500

Potatis

200

Halloumi

1

Bladpersilja

15

Dukkah

½

Chili flakes

250

Körsbärstomater

1

Avokado

1

Gräslök

75

Gräddfil

75

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

2

Mjölk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)406 kcal
Energi (kJ)1697 kJ
Fett29.82 g
varav mättat16.4 g
Kolhydrater4.84 g
varav socker3.9 g
Protein25.72 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Riv potatis och ost
1

Skala och grovriv potatis. Placera potatisen i en ren kökshandduk och vrid ur överflödig vätska över diskhon. Lägg den rivna potatisen i en bunke. Töm halloumin på vätska och grovriv osten. Lägg i samma bunke som potatisenTIPS: Om halloumin smular kan du finhacka resten.

Blanda i persilja
2

Finhacka persilja. Blanda persilja, mjöl, mjölk*, dukkah och en nypa chili flakes (stark!) tillsammans med potatis och halloumi i bunken. TIPS: Ta det lugnt med chilin om du inte gillar stark mat.

Rosta solrosfrön
3

Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta solrosfrön tills de är gyllenbruna, 3-4 min. Häll över solrosfrön i en skål.

Stek rårakor
4

Klicka ner smör* i samma stekpanna på hög värme. Bre ut en tunn råraka av potatisblandningen, räkna med två rårakor per person. Stek varje råraka i 1-2 min på hög värme, därefter i 6-8 min på medelvärme. 

Laga sallad
5

Finhacka gräslök. Halvera körsbärstomater. Skiva avokado. Blanda tomater, avokado och salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] i en skål. Ringla över en skvätt olivolja*. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och rör om.

Servera
6

Servera rårakorna toppade med gräslök och en klick gräddfil. Lägg upp sallad vid sidan av och strö över solrosfrön.