
Halloumiråraka
med dukkah, avokado och gräddfil
Smaka vår krispiga, pånyttfödda råraka som blandar den traditionella potatisen med mild halloumi. Bjud in dina vänner till poesiafton och se på när gräddfilen sakta smälter på toppen samtidigt som den hackade gräslöken åker rutschkana ner på tallriken, väntades på din gaffel. Servera med krämig avokado så har du alla ingredienser som krävs för en modern klassiker.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
50
Mjöl
20
Solroskärnor
500
Potatis
200
Halloumi
1
Bladpersilja
15
Dukkah
½
Chili flakes
250
Körsbärstomater
1
Avokado
1
Gräslök
75
Gräddfil
75
Salladsmix
Ingår inte i din leverans
2
Mjölk
Instruktioner

Skala och grovriv potatis. Placera potatisen i en ren kökshandduk och vrid ur överflödig vätska över diskhon. Lägg den rivna potatisen i en bunke. Töm halloumin på vätska och grovriv osten. Lägg i samma bunke som potatisen. TIPS: Om halloumin smular kan du finhacka resten.

Finhacka persilja. Blanda persilja, mjöl, mjölk*, dukkah och en nypa chili flakes (stark!) tillsammans med potatis och halloumi i bunken. TIPS: Ta det lugnt med chilin om du inte gillar stark mat.

Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta solrosfrön tills de är gyllenbruna, 3-4 min. Häll över solrosfrön i en skål.

Klicka ner smör* i samma stekpanna på hög värme. Bre ut en tunn råraka av potatisblandningen, räkna med två rårakor per person. Stek varje råraka i 1-2 min på hög värme, därefter i 6-8 min på medelvärme.

Finhacka gräslök. Halvera körsbärstomater. Skiva avokado. Blanda tomater, avokado och salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] i en skål. Ringla över en skvätt olivolja*. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och rör om.

Servera rårakorna toppade med gräslök och en klick gräddfil. Lägg upp sallad vid sidan av och strö över solrosfrön.