HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHalloumiråraka
topBanner
Halloumiråraka

Halloumiråraka

med dukkah, avokado och gräddfil

Smaka vår krispiga, pånyttfödda råraka som blandar den traditionella potatisen med mild halloumi. Bjud in dina vänner till poesiafton och se på när gräddfilen sakta smälter på toppen samtidigt som den hackade gräslöken åker rutschkana ner på tallriken, väntades på din gaffel. Servera med krämig avokado så har du alla ingredienser som krävs för en modern klassiker.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölknöttersellerisesamjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

200 g

Solrosfrön

½ g

Potatis

2 msk

Halloumi

(Innehållermjölk)

Bladpersilja

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

Chili flakes

Körsbärstomater

Avokado

Gräslök

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

Mjölk*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1697.4279 kJ
Energi (kcal)405.695 kcal
Fett29.8205 g
varav mättat16.4 g
Kolhydrater4.84 g
varav socker3.9 g
Protein25.717 g
Salt2.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skala och grovriv potatis. Placera potatisen i en ren kökshandduk och vrid ur överflödig vätska över diskhon. Lägg den rivna potatisen i en bunke. Töm halloumin på vätska och grovriv osten. Lägg i samma bunke som potatisenTIPS: Om halloumin smular kan du finhacka resten.

2

Finhacka persilja. Blanda persilja, mjöl, mjölk*, dukkah och en nypa chili flakes (stark!) tillsammans med potatis och halloumi i bunken. TIPS: Ta det lugnt med chilin om du inte gillar stark mat.

3

Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta solrosfrön tills de är gyllenbruna, 3-4 min. Häll över solrosfrön i en skål.

4

Klicka ner smör* i samma stekpanna på hög värme. Bre ut en tunn råraka av potatisblandningen, räkna med två rårakor per person. Stek varje råraka i 1-2 min på hög värme, därefter i 6-8 min på medelvärme. 

5

Finhacka gräslök. Halvera körsbärstomater. Skiva avokado. Blanda tomater, avokado och salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] i en skål. Ringla över en skvätt olivolja*. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och rör om.

6

Servera rårakorna toppade med gräslök och en klick gräddfil. Lägg upp sallad vid sidan av och strö över solrosfrön.