Ikväll lagar vi läckra halloumiburgare med krämig pestodressing med majonnäs. Supergoda tillbehör är karamelliserad lök och hemgjorda, krispiga klyftpotatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15 ml
Balsamvinäger
200 g
Halloumi
2 st
Briochebröd
30 g
Pesto, grön
(InnehållerMjölk, Sulfiter)1 st
Tomat
1 st
Lök
30 g
Salladsmix
500 g
Potatis
50 g
Majonnäs
(InnehållerSenap, Ägg)2 msk
Vatten (steg 3)
efter behov
Socker (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor. Placera klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min.
Skär halloumi i tunna skivor (3 per pers). Skär lök och tomat i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek lök under omrörning i 5-6 min. Rör i balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa socker*. Stek i 3-5 min, och lägg över i en liten skål.
Blanda pesto och majonnäs i en liten skål. Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].
Värm hamburgerbröd på gallret i ugnen i 3 min, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min per sida.
Dela bröden på mitten och bre på pestodressing. Toppa med salladsmix, tomatskivor, halloumi och karamelliserad lök. Servera med klyftpotatis och resterande salladsmix.