HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHalloumiburgare
topBanner
Halloumiburgare

Halloumiburgare

med krämig pestodressing och klyftpotatis

Ikväll lagar vi läckra halloumiburgare med krämig pestodressing med majonnäs. Supergoda tillbehör är karamelliserad lök och hemgjorda, krispiga klyftpotatis.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfitermjölkäggglutensenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

2 st

Briochebullar

(Innehållermjölk, ägg, glutenKan innehållasesam, soja, nötter)

30 g

Pesto, grön

(Innehållersulfiter, mjölk)

1 st

Tomat

1 st

Lök

30 g

Salladsmix

500 g

Potatis

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten* (steg 3)

efter behov

Socker* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4362.5522 kJ
Energi (kcal)1042.675 kcal
Fett54.415 g
varav mättat20.5 g
Kolhydrater96.37 g
varav socker18.3 g
Protein38.0625 g
Salt4.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor. Placera klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min.

2

Skär halloumi i tunna skivor (3 per pers). Skär lök och tomat i tunna skivor. 

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek lök under omrörning i 5-6 min. Rör i balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa socker*. Stek i 3-5 min, och lägg över i en liten skål.

4

Blanda pesto och majonnäs i en liten skål. Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].

5

Värm hamburgerbröd på gallret i ugnen i 3 min, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min per sida.

6

Dela bröden på mitten och bre på pestodressing. Toppa med salladsmix, tomatskivor, halloumi och karamelliserad lök. Servera med klyftpotatis och resterande salladsmix.