topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumiburgare

Halloumiburgare

med krämig pestodressing och klyftpotatis

Ikväll lagar vi läckra halloumiburgare med krämig pestodressing med majonnäs. Supergoda tillbehör är karamelliserad lök och hemgjorda, krispiga klyftpotatis.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

200

Halloumi

2

Briochebröd

30

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

1

Tomat

1

Lök

30

Salladsmix

500

Potatis

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2

Vatten (steg 3)

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)788 kcal
Energi (kJ)3296 kJ
Fett17.7 g
varav mättat17.7 g
Kolhydrater53.87 g
varav socker10.4 g
Protein30.5 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Baka klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor. Placera klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min.

Förbered halloumi
2

Skär halloumi i tunna skivor (3 per pers). Skär lök och tomat i tunna skivor. 

Karamellisera lök
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek lök under omrörning i 5-6 min. Rör i balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa socker*. Stek i 3-5 min, och lägg över i en liten skål.

Blanda pestodressing
4

Blanda pesto och majonnäs i en liten skål. Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].

Värm bröd
5

Värm hamburgerbröd på gallret i ugnen i 3 min, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min per sida.

Servera
6

Dela bröden på mitten och bre på pestodressing. Toppa med salladsmix, tomatskivor, halloumi och karamelliserad lök. Servera med klyftpotatis och resterande salladsmix.