HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGrillad Ryggbiff
topBanner
Grillad ryggbiff

Grillad ryggbiff

med potatissallad, senapsdressing, majs och nätmelon

Premium Grill

Så blev det helg, solen skiner och grillen väntar på att bli späckad med läckerheter. Den grillade ryggbiffen frestar med medelhavssmak. Vi gör även en innovativ potatissallad som får festlig färg och struktur av spenat, majs och rädisa. Allt detta serverar vi med en krämig senapsdressing, och söt nätmelon som ger en spännande kontrast till allt det salta.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:senapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Nätmelon

300 g

Angus ryggbiff

500 g

Potatis

1 st

Majskolv

75 g

Rädisor

60 g

Spenat

1 portionspåse

Gräslök

6 g

Senap

(Innehållersenap)

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3949.7798 kJ
Energi (kcal)944.02 kcal
Fett49.5395 g
varav mättat24.6 g
Kolhydrater93.849 g
varav socker18.5 g
Protein45.534 g
Salt1.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Lägg potatis i en kastrull med kallt saltat* vatten*, och koka upp. Koka i 10 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Krydda med salt* och peppar*.

2

Ta bort blast från majskolvar om du inte ska grilla dem. Skär av majskorn. Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek majskorn i 4-5 min, eller tills gyllene. PÅ GRILLEN: Grilla majskolv i 12-15 min, tills kornen är mjuka och börjar få färg. Ta försiktigt bort blasten och skär av majskornen.

3

Skär rädisor i 1 cm stora bitar. Skölj och grovhacka spenat. Finhacka gräslök. Kärna ur melon [1/2 st, 2P] och skär den i 4-5 cm breda klyftor.

4

Blanda senap [1/2 paket, 2P], gräddfil, hälften av gräslöken, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar* i en stor skål. Tillsätt potatis, spenat och hälften av majsen och hälften av rädisorna. Blanda ordentligt och krydda med salt* och peppar*. Gnid in köttet med olja*, salt*, peppar* och Medelhavets Pärla.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Ställ köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i 5 min. PÅ GRILLEN. Grilla köttet i 1 min per sida. Sänk värmen till medellåg eller flytta köttet till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida för medium rare, med stängt lock. TIPS: Stek köttet i 1-2 min till för mer genomstekt. 


6

Skär köttet i skivor och lägg upp på tallriken med potatissallad. Garnera med resterande gräslök, rädisor och majs. Servera med melonklyftor.