topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk sallad

Grekisk sallad

med potatis, salladsost och vitlöksyoghurt

Ikväll svänger vi ihop en fräsch grekisk sallad med potatis, paprika, körsbärstomater och gemsallad. Den goda salladen toppar vi med grekisk salladsost och krämig vitlöksyoghurt!

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

2

Vitlöksklyfta

1

Torkad oregano

1

Torkad timjan

1

Paprika, grön

1

Paprika

½

Rödlök

125

Körsbärstomater

1

Sallad

½

Ekologisk citron

1

Bladpersilja

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2

Vatten (steg 3)

1

Olivolja (steg 3)

1

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)518 kcal
Energi (kJ)2169 kJ
Fett25 g
varav mättat11.8 g
Kolhydrater50.3 g
varav socker17.8 g
Protein19.1 g
Salt1.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Dela potatis (oskalad) på längden. Placera en oskalad vitlöksklyfta [1 st | 1 st] och potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med salt* och peppar*, oregano, timjan och lite olivolja*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

Förbered citron & vitlök
2

Riv citronzest och halvera citron. Finhacka resterande vitlök.

Blanda citrondressing
3

Blanda vatten* [2 msk | 4 msk], olivolja* [1 msk | 2 msk], hackad vitlök, citronjuice [1/2 st, 2P], citronzest [1 tsk | 2 tsk], socker* [1 tsk | 2 tsk], och en nypa salt* i en liten skål.

Förbered sallad
4

Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Halvera körsbärstomater. Grovhacka gemsallad på längden. Finhacka persilja. Blanda grönsakerna i en stor skål (spara lite persilja till garnering). Krydda med salt* och peppar*.

Blanda vitlöksyoghurt
5

Kläm ut den rostade vitlöken ur skalet och mosa den tillsammans med yoghurt i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda citrondressing med den färdigrostade potatis på plåten. Tillsätt sen potatis i salladen och blanda försiktigt.

Servera
6

Lägg upp grekisk sallad i skålar. Smula över grekisk salladsost. Garnera med resterande persilja och servera med vitlöksyoghurt.