Ikväll svänger vi ihop en fräsch grekisk sallad med potatis, paprika, körsbärstomater och gemsallad. Den goda salladen toppar vi med grekisk salladsost och krämig vitlöksyoghurt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
400 g
Småpotatis
2 st
Vitlöksklyfta
1 g
Oregano
1 g
Torkad timjan
1 st
Grön paprika
1 st
Röd paprika
½ st
Rödlök
125 g
Körsbärstomater
1 st
Gemsallad
½ st
Ekologisk citron
1 portionspåse
Bladpersilja
100 g
Grekisk salladsost
(Innehållermjölk)75 g
Yoghurt
(Innehållermjölk)2 msk
Vatten* (steg 3)
1 msk
Olivolja* (steg 3)
1 tsk
Socker* (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Dela potatis (oskalad) på längden. Placera en oskalad vitlöksklyfta [1 st | 1 st] och potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med salt* och peppar*, oregano, timjan och lite olivolja*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.
Riv citronzest och halvera citron. Finhacka resterande vitlök.
Blanda vatten* [2 msk | 4 msk], olivolja* [1 msk | 2 msk], hackad vitlök, citronjuice [1/2 st, 2P], citronzest [1 tsk | 2 tsk], socker* [1 tsk | 2 tsk], och en nypa salt* i en liten skål.
Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Halvera körsbärstomater. Grovhacka gemsallad på längden. Finhacka persilja. Blanda grönsakerna i en stor skål (spara lite persilja till garnering). Krydda med salt* och peppar*.
Kläm ut den rostade vitlöken ur skalet och mosa den tillsammans med yoghurt i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda citrondressing med den färdigrostade potatis på plåten. Tillsätt sen potatis i salladen och blanda försiktigt.
Lägg upp grekisk sallad i skålar. Smula över grekisk salladsost. Garnera med resterande persilja och servera med vitlöksyoghurt.