
Ikväll svänger vi ihop en fräsch grekisk sallad med potatis, paprika, körsbärstomater och gemsallad. Den goda salladen toppar vi med grekisk salladsost och krämig vitlöksyoghurt!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
400
Småpotatis
2
Vitlöksklyfta
1
Torkad oregano
1
Torkad timjan
1
Paprika, grön
1
Paprika
½
Rödlök
125
Körsbärstomater
1
Sallad
½
Ekologisk citron
1
Bladpersilja
100
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
2
Vatten (steg 3)
1
Olivolja (steg 3)
1
Socker (steg 3)

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Dela potatis (oskalad) på längden. Placera en oskalad vitlöksklyfta [1 st | 1 st] och potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med salt* och peppar*, oregano, timjan och lite olivolja*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

Riv citronzest och halvera citron. Finhacka resterande vitlök.

Blanda vatten* [2 msk | 4 msk], olivolja* [1 msk | 2 msk], hackad vitlök, citronjuice [1/2 st, 2P], citronzest [1 tsk | 2 tsk], socker* [1 tsk | 2 tsk], och en nypa salt* i en liten skål.

Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Halvera körsbärstomater. Grovhacka gemsallad på längden. Finhacka persilja. Blanda grönsakerna i en stor skål (spara lite persilja till garnering). Krydda med salt* och peppar*.

Kläm ut den rostade vitlöken ur skalet och mosa den tillsammans med yoghurt i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda citrondressing med den färdigrostade potatis på plåten. Tillsätt sen potatis i salladen och blanda försiktigt.

Lägg upp grekisk sallad i skålar. Smula över grekisk salladsost. Garnera med resterande persilja och servera med vitlöksyoghurt.