topBanner
Grekisk sallad

Grekisk sallad

med potatis, salladsost och vitlöksyoghurt

Ikväll svänger vi ihop en fräsch grekisk sallad med potatis, paprika, körsbärstomater och gemsallad. Den goda salladen toppar vi med grekisk salladsost och krämig vitlöksyoghurt!

Taggar:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Småpotatis

2 st

Vitlöksklyfta

1 g

Oregano

1 g

Torkad timjan

1 st

Grön paprika

1 st

Röd paprika

½ st

Rödlök

125 g

Körsbärstomater

1 st

Gemsallad

½ st

Ekologisk citron

1 påse

Bladpersilja

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten* (steg 3)

1 msk

Olivolja* (steg 3)

1 tsk

Socker* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2076 kJ
Energi (kcal)496 kcal
Fett24 g
varav mättat11 g
Kolhydrater50 g
varav socker17 g
Protein16 g
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Dela potatis (oskalad) på längden. Placera en oskalad vitlöksklyfta [1 st | 1 st] och potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med salt* och peppar*, oregano, timjan och lite olivolja*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

2

Riv citronzest och halvera citron. Finhacka resterande vitlök.

3

Blanda vatten* [2 msk | 4 msk], olivolja* [1 msk | 2 msk], hackad vitlök, citronjuice [1/2 st, 2P], citronzest [1 tsk | 2 tsk], socker* [1 tsk | 2 tsk], och en nypa salt* i en liten skål.

4

Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Halvera körsbärstomater. Grovhacka gemsallad på längden. Finhacka persilja. Blanda grönsakerna i en stor skål (spara lite persilja till garnering). Krydda med salt* och peppar*.

5

Kläm ut den rostade vitlöken ur skalet och mosa den tillsammans med yoghurt i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda citrondressing med den färdigrostade potatis på plåten. Tillsätt sen potatis i salladen och blanda försiktigt.

6

Lägg upp grekisk sallad i skålar. Smula över grekisk salladsost. Garnera med resterande persilja och servera med vitlöksyoghurt.