HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGrekisk Kyckling
topBanner
Grekisk kyckling

Grekisk kyckling

med citronbakad potatis och hemlagad tzatziki

Populär

Det grekiska köket är känt för många av sina goda rätter, men om du vill testa grekiskinspirerad husmanskost är denna rätt en av de första på listan! BBQ-marinerad kyckling med klyftpotatis och tzatziki är oslagbart god comfort food, och hemligheten ligger i att pressa citron över klyftpotatisen innan du skjutsar in dem i ugnen. Det ger dem en magiskt god smaksättning som lyfter hela rätten. Grekerna kan det där med mat!

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:mjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Tomat

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ekologisk citron

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Bladpersilja

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2148.9233 kJ
Energi (kcal)513.605 kcal
Fett11.869 g
varav mättat4 g
Kolhydrater57.0776 g
varav socker12.9 g
Protein40.682 g
Salt2.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor. Dela citron i klyftor. Riv gurka fint och strö över en nypa salt*.

2

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, citronjuice [1 msk | 2 msk], salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills klyftorna är gyllene.

3

Riv vitlök [1/2 st, 2P] fint. Pressa ur vätska från gurkan. Blanda gurka, yoghurt, vitlök, en nypa salt* och peppar* i en skål. Skär rödlök i klyftor, lägg 1-2 stycken åt sidan (till steg 5).

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i ca 2 min per sida. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Placera sedan kyckling och rödlök på en ny plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 10-12 min, eller tills kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Finhacka de sparade rödlöksklyftorna. Grovhacka persilja (spara lite till garnering) och tomat. Blanda rödlök, persilja, tomat, balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Fördela klyftpotatis och kyckling mellan era tallrikar tillsammans med tomatsallad och en rejäl klick tzatziki. Garnera med persilja.