HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGråsej Med Hasselnötstäcke
topBanner
Gråsej med hasselnötstäcke

Gråsej med hasselnötstäcke

äpple och krispiga potatisskivor

Allergener:fisksenapsesamsellerinötterägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Dill

20 g

Gråsej

(Innehållerfisk)

80 g

Dukkah-njuta

(Innehållersenap, sesam)

1.5 dl

Potatis

Purjolök

Äpple

Ekologisk citron

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Hasselnötter

(Innehållernötter)

Aioli

(Innehållersenap, ägg)

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1281.0571 kJ
Energi (kcal)306.18 kcal
Fett31.376 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater3 g
varav socker1.8 g
Protein2.03 g
Salt1.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skala och skär potatis i 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med en rejäl nypa salt*. Rör om och sprid sedan ut skivorna i ett jämnt lager. Tillaga på översta hyllan i ugnen tills potatisen är gyllene, 20-25 min.  

2

Skiva purjolök tunt. Tärna äpple i 1 cm stora bitar. Finhacka dill. Riv citronzest [1/2 citron | 1 citron]. Lägg alla grönsaker i en ugnsform. Krydda med salt* och peppar* och rör om. Dela citron i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3

Lös upp grönsaksbuljong i kokande vatten* [1 1/2 dl | 3 dl] i en skål. Häll i buljongen och en skvätt citronjuice i ugnsformen och rör om. Toppa med 2-3 klickar smör*. Tillaga i ugnen, 10 min.

4

Blanda dukkah och hasselnötter i en mixer till ett pulver. TIPS: Har du inte en mixer, finhacka kryddblandningen och nötterna istället.

5

Placera fisken ovanpå grönsaksblandningen, ringla över olja* och krydda med en nypa salt*. Strö dukkah- och hasselnötspulvret ovanpå fisken. Sätt in ugnsformen i ugnen när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid, och låt fisken tillagas 6-8 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.  

6

Duka bordet och ställ fisken, grönsakerna och potatisen i mitten. Servera aioli och limeklyftor vid sidan av.