Gnocchi alla Sorrentina är en traditionell italiensk rätt som består av gnocchi som ugnsbakas i en härlig tomatsås toppad med mozzarella. Vi börjar med att steka gnocchin för att ge den en krispig yta och serverar den färdiga rätten med en enkel grönsallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
350 g
Gnocchi
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)
30 g
Spenat
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 portionspåse
Basilika
1 st
Morot, Julienne
60 g
Salladsmix
1 paket
Mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till gnocchi
1 msk
Olja till sås
1 msk
Smör till sås
1 dl
Vatten till sås
1 tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Hetta upp en stor ugnstålig stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek gnocchi under omrörning i 5–6 min, eller tills gyllene.
Krydda med salt och en nypa peppar.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks. 3) Använd fler stekpannor vid behov.
Under tiden, häll av och torka mozzarella med hushållspapper.
Skär i 1 cm tunna skivor.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.
Fräs Mamas Favorit i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt krossade tomater, smör, vatten, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.
Skölj spenat.
Vänd ner spenat i sås.
Fördela stekt gnocchi i ett jämnt lager över såsen. Toppa med mozzarellabitar.
Grädda i ugnen i 10–12 min, eller tills osten smälter och bubblar.
TIPS: Häll över sås och gnocchi i en ugnsform om du inte har en ugnssäker stekpanna.
Under tiden, skölj salladsmix.
Blanda salladsmix, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Garnera gratinerad gnocchi med basilikablad och servera med sallad i skålar.