Skip to main content
Gnocchi alla Sorrentina och grönsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi alla Sorrentina och grönsallad

Gnocchi alla Sorrentina och grönsallad

med mozzarella och färsk basilika

Gnocchi alla Sorrentina är en traditionell italiensk rätt som består av gnocchi som ugnsbakas i en härlig tomatsås toppad med mozzarella. Vi börjar med att steka gnocchin för att ge den en krispig yta och serverar den färdiga rätten med en enkel grönsallad.

Taggar:
10 min prep
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

350 g

Gnocchi

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

30 g

Spenat

390 g

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

1 st

Basilika

1 st

Morot, Julienne

60 g

Salladsmix

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till gnocchi

1 msk

Olja till sås

1 msk

Smör till sås

1 dl

Vatten till sås

1 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3233 kJ
Energi (kcal)773 kcal
Fett39.4 g
varav mättat14.5 g
Kolhydrater78.7 g
varav socker16.2 g
Protein24.2 g
Salt6.6 g

Instruktioner

Stek gnocchi
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Hetta upp en stor ugnstålig stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek gnocchi under omrörning i 5–6 min, eller tills gyllene. 

Krydda med salt och en nypa peppar.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks. 3) Använd fler stekpannor vid behov.

Förbered mozzarella
2

Under tiden, häll av och torka mozzarella med hushållspapper.

Skär i 1 cm tunna skivor.

Laga sås
3

Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.

Fräs Mamas Favorit i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt krossade tomater, smör, vatten, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.

Skölj spenat.

Grädda gnocchi
4

Vänd ner spenat i sås.

Fördela stekt gnocchi i ett jämnt lager över såsen. Toppa med mozzarellabitar.

Grädda i ugnen i 10–12 min, eller tills osten smälter och bubblar.

TIPS: Häll över sås och gnocchi i en ugnsform om du inte har en ugnssäker stekpanna.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj salladsmix.

Blanda salladsmix, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Garnera gratinerad gnocchi med basilikablad och servera med sallad i skålar.