HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFyllda Paprikor
topBanner
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

med köttfärs, pärlcouscous och mozzarella

Saknar du en avslappnande brasa att vila ögonen på? Skjut fram din skönaste fåtölj, slå dig ner framför ugnen och se när paprikan sakta mjuknar framför dina ögon samtidigt som köttfärsen, grönsaker, lagrad hårdost och crème fraiche smälter samman till ett.

Allergener:glutenmjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 burk

Tomatpuré

2 st

Röd paprika

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

½ st

Lök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

250 g

Blandfärs

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 g

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten* (steg 1)

½ dl

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3886.0366 kJ
Energi (kcal)928.785 kcal
Fett43.499 g
varav mättat22.3 g
Kolhydrater84.6576 g
varav socker25.1 g
Protein43.1845 g
Salt0.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp välsaltat vatten* [4 dl | 8 dl] i en kastrull. Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna i en ugnsform, ringla över olivolja*, salta* och peppra*. Baka i 10-15 min på mellersta hyllan i ugnen medan du förbereder fyllningen.

2

Tillsätt pärlcouscous till kastrullen när vattnet kokar. Sänk till medelvärme och låt sjuda i 12-15 min, eller tills den är mjuk men ger lite tuggmotstånd och vattnet har absorberats. Finhacka lök [1/2 st, 2P], vitlök och persilja. Riv morot.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs blandfärs, lök och morot i 3-4 min, tills färsen är brynt. Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, vitlök, en nypa chili och vatten* [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2-3 min, eller tills uppvärmt. Ta stekpannan av värme och rör i crème fraiche [1 msk | 2 msk]. Smaka av med salt* och peppar*, och sätt åt sidan. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Fyll paprikahalvorna med köttfärs och strö över riven ost. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, 5-7 min. TIPS: Köttfärs som blir över kan du lägga i ugnsformen bredvid paprikorna.

5

Rör i persilja och resterande crème fraiche [1/2 paket, 2P] med pärlcouscousen. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.

6

Fördela pärlcouscous mellan tallrikarna och toppa med en fylld paprika. Strö över lite chili för en extra kick!