topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fritters

Fritters

med kålsallad och asiatisk dressing

Ta ut svängarna med en svensk klassiker i japansk tappning; tänk dig raggmunkar, fast med fräscha asiatiska smaker i form av t.ex. salladslök, kål och morötter. Till detta frisk lime och en smarrig asiatisk dressing med majonnäs som bas. En fräsch rätt som är lätt att laga och med en magnifik smakkomposition! Japan-inspirerade fritters kommer lätt bli en ny favoriträtt!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Soja
Gluten
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

Gurka

1

Purjolök

1

Koriander

1

Röd chili

1

Morot

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150

Kålmix

4

Grönsaksbuljong

1

Gurka, piccolo

1

Salladslök

20

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

1

Lime

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

1

Vatten

6.67

Vetemjöl

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)430 kcal
Energi (kJ)1797 kJ
Fett25.65 g
varav mättat3 g
Kolhydrater38.39 g
varav socker4.9 g
Protein13.09 g
Salt1.9 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Riv morot (oskalad). Skiva purjolök och salladslök tunt. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela limen i klyftor. Grovhacka gurka. Kärna ur och skär chili tunt. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Mixa smet
2

Vispa ihop ägg*, vetemjöl, grönsaksbuljong och vatten* (se ingredientlist) till en slät smet i en skål. Tillsätt morotsriv, purjolök, limezest samt hälften av salladslöken och hälften av kålmixen. Krydda med en nypa salt* och peppar* och rör om väl.

Stek fritters
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lite av smeten och stek 5-6 min på varje sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta - räkna med 3 fritters per person. Låt dem sedan rinna av på en tallrik med hushållspapper.

Laga kålsallad
4

Blanda olivolja*, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Tillsätt gurkbitarna, kålsalladen och resterande salladslök. Blanda väl.

Blanda asiatisk dressing
5

Blanda den asiatiska dressingen med majonnäs i en skål. Grovhacka koriander.

Servera
6

Fördela fritters och kålsallad mellan era tallrikar. Garnera med koriander och chili (stark!). Toppa med asiatisk majodressing och servera med limeklyftor.