Frasiga portobelloskivor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frasiga portobelloskivor

Frasiga portobelloskivor

med panko, sötpotatisklyftor och majscornslaw

I detta recept hyllar vi grönsaker och slår på stort genom att ta fram det bästa hos varje råvara. Hur gott låter det inte med färsk majs du skär direkt från kolven och som rostas och blandas till en fräsch cornslaw? Underbart ugnsrostade sötpotatisklyftor med salt och peppar, och panerad gyllenstekt portabello? Tillsammans med en pikant aioli har du en fenomenal middag att ställa på bordet där magnifika smaker står i fokus.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

450

Sötpotatis

150

Portobello

1

Majskolv

2

Salladslök

1

Citron

150

Kålmix

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

½

Salt

2

Vetemjöl

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)253 kcal
Energi (kJ)1058 kJ
Fett15.3 g
varav mättat1.7 g
Kolhydrater21.86 g
varav socker1.4 g
Protein6.94 g
Salt1.8 g

Instruktioner

Rosta sötpotatisklyftor
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad sötpotatis i 1 cm breda klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt så att klyftorna täcks. Rosta i ugnen 25-30 min, eller tills de är mjuka.

Förbered grönsaker
2

Skär portobello i 1 cm breda skivor. Skär av majskornen från kolven. Skär salladslök tunt. Dela citron i klyftor.

Blanda majscornslaw
3

Hetta upp en stor, torr stekpanna på hög värme. Rosta majsen under omrörning tills den fått svarta prickar, ca 5 min. För över majsen till en salladsskål. Tillsätt en skvätt olivolja*, en rejäl skvätt citronjuice*, kålmixen, hälften av salladslöken, en nypa salt* och peppar*. Blanda ordentligt och ställ åt sidan. TIPS: Täck över stekpannan med aluminiumfolie eller en kökshandduk om majsen börjar poppa.

Dubbelpanera svamp
4

Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda vetemjöl, salt* och en rejäl nypa peppar* i den första. Vispa upp ägg* med en gaffel i den andra. Häll panko i den tredje tallriken. Dubbelpanera svampskivorna genom att först vända dem i mjölblandningen, sedan i ägg och sist i panko. Lägg dem på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek svamp
5

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. När oljan är varm, stek svampen i 3-4 min, eller tills den är genomstekt och paneringen är gyllene. Stek i omgångar om det behövs. Lägg svampskivorna på en tallrik klädd med hushållspapper.

Servera
6

Fördela sötpotatisklyftor, frasiga portabelloskivor och majscornslaw mellan era tallrikar. Strö över resterande salladslök och servera med aioli och citronklyftor vid sidan av.