I detta recept hyllar vi grönsaker och slår på stort genom att ta fram det bästa hos varje råvara. Hur gott låter det inte med färsk majs du skär direkt från kolven och som rostas och blandas till en fräsch cornslaw? Underbart ugnsrostade sötpotatisklyftor med salt och peppar, och panerad gyllenstekt portabello? Tillsammans med en pikant aioli har du en fenomenal middag att ställa på bordet där magnifika smaker står i fokus.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
450
Sötpotatis
150
Portabello
1
Majskolv
2
Salladslök
1
Citron
150
Kålmix
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Ägg
½
Salt
2
Vetemjöl
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad sötpotatis i 1 cm breda klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt så att klyftorna täcks. Rosta i ugnen 25-30 min, eller tills de är mjuka.
Skär portobello i 1 cm breda skivor. Skär av majskornen från kolven. Skär salladslök tunt. Dela citron i klyftor.
Hetta upp en stor, torr stekpanna på hög värme. Rosta majsen under omrörning tills den fått svarta prickar, ca 5 min. För över majsen till en salladsskål. Tillsätt en skvätt olivolja*, en rejäl skvätt citronjuice*, kålmixen, hälften av salladslöken, en nypa salt* och peppar*. Blanda ordentligt och ställ åt sidan. TIPS: Täck över stekpannan med aluminiumfolie eller en kökshandduk om majsen börjar poppa.
Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda vetemjöl, salt* och en rejäl nypa peppar* i den första. Vispa upp ägg* med en gaffel i den andra. Häll panko i den tredje tallriken. Dubbelpanera svampskivorna genom att först vända dem i mjölblandningen, sedan i ägg och sist i panko. Lägg dem på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en generös skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. När oljan är varm, stek svampen i 3-4 min, eller tills den är genomstekt och paneringen är gyllene. Stek i omgångar om det behövs. Lägg svampskivorna på en tallrik klädd med hushållspapper.
Fördela sötpotatisklyftor, frasiga portabelloskivor och majscornslaw mellan era tallrikar. Strö över resterande salladslök och servera med aioli och citronklyftor vid sidan av.