HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFrasig Kyckling
topBanner
Frasig kyckling

Frasig kyckling

med mozzarella och spaghetti i tomatsås

Ikväll gör vi supergod, frasig kyckling, som vi först panerar i panko och steker, och som sen gratineras med tomatsås och mozzarella. Vi serverar vår kyckling med spaghetti och en fräsch och vacker sallad med gurka och tomat.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Tomat

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

270 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållasoja)

4 g

Medelhavets Pärla

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten* (steg 3)

efter behov

Socker* (steg 3)

1 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3975.1345 kJ
Energi (kcal)950.08 kcal
Fett15.86 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater128.545 g
varav socker20.5 g
Protein68.3675 g
Salt3.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Hacka basilika (spara några blad till garnering).

2

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Blanda panko och en generös nypa salt* och peppar* i en djup tallrik. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Vänd kyckling först i ägg, och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kyckling tills gyllene, 1-2 min på varje sida. Lägg över den till en plåt med bakplåtspapper. Skölj av stekpannan, och hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelvärme. Tillsätt krossade tomater, Medelhavets Pärla, vatten* [½ dl | 1 dl], en nypa socker* och salt*. Sjud i 3-4 min. 

4

Toppa kyckling med hälften av tomatsåsen, och strö över mozzarella. Gratinera i 10-12 min i ugnen, eller tills osten har smält och kycklingen är genomstekt. Tillsätt pasta till det kokande vattnet, och koka i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör i resterande tomatsås i kastrullen med pasta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Tärna tomat och gurka i 1 cm stora bitar. Blanda gurka, tomat, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med frasig kyckling och garnera med basilika. Servera gurksallad vid sidan av.