topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frasig kyckling

Frasig kyckling

med mozzarella och spaghetti i tomatsås

Ikväll gör vi supergod, frasig kyckling, som vi först panerar i panko och steker, och som sen gratineras med tomatsås och mozzarella. Vi serverar vår kyckling med spaghetti och en fräsch och vacker sallad med gurka och tomat.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Tomat

1

Krossade tomater, vitlök & lök

1

Gurka

300

Kycklingbröstfilé

1

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

4

Medelhavets Pärla

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Basilika

Ingår inte i din leverans

½

Vatten (steg 3)

Socker (steg 3)

1

Ägg (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)950 kcal
Energi (kJ)3975 kJ
Fett15.71 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater128.39 g
varav socker20.4 g
Protein3.3 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Hacka basilika
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Hacka basilika (spara några blad till garnering).

Panera kyckling
2

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Blanda panko och en generös nypa salt* och peppar* i en djup tallrik. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Vänd kyckling först i ägg, och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kyckling tills gyllene, 1-2 min på varje sida. Lägg över den till en plåt med bakplåtspapper. Skölj av stekpannan, och hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelvärme. Tillsätt krossade tomater, Medelhavets Pärla, vatten* [½ dl | 1 dl], en nypa socker* och salt*. Sjud i 3-4 min. 

Gratinera kyckling
4

Toppa kyckling med hälften av tomatsåsen, och strö över mozzarella. Gratinera i 10-12 min i ugnen, eller tills osten har smält och kycklingen är genomstekt. Tillsätt pasta till det kokande vattnet, och koka i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör i resterande tomatsås i kastrullen med pasta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered gurksallad
5

Tärna tomat och gurka i 1 cm stora bitar. Blanda gurka, tomat, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med frasig kyckling och garnera med basilika. Servera gurksallad vid sidan av.