
Ikväll gör vi supergod, frasig kyckling, som vi först panerar i panko och steker, och som sen gratineras med tomatsås och mozzarella. Vi serverar vår kyckling med spaghetti och en fräsch och vacker sallad med gurka och tomat.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Tomat
1
Krossade tomater, vitlök & lök
1
Gurka
300
Kycklingbröstfilé
1
Spaghetti
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)
4
Medelhavets Pärla
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
50
Riven mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
1
Basilika
½
Vatten (steg 3)
Socker (steg 3)
1
Ägg (steg 2)

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Hacka basilika (spara några blad till garnering).

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Blanda panko och en generös nypa salt* och peppar* i en djup tallrik. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Vänd kyckling först i ägg, och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kyckling tills gyllene, 1-2 min på varje sida. Lägg över den till en plåt med bakplåtspapper. Skölj av stekpannan, och hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelvärme. Tillsätt krossade tomater, Medelhavets Pärla, vatten* [½ dl | 1 dl], en nypa socker* och salt*. Sjud i 3-4 min.

Toppa kyckling med hälften av tomatsåsen, och strö över mozzarella. Gratinera i 10-12 min i ugnen, eller tills osten har smält och kycklingen är genomstekt. Tillsätt pasta till det kokande vattnet, och koka i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör i resterande tomatsås i kastrullen med pasta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tärna tomat och gurka i 1 cm stora bitar. Blanda gurka, tomat, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med frasig kyckling och garnera med basilika. Servera gurksallad vid sidan av.