HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFläskkött I Mustig Tomatsås
topBanner
Fläskkött i mustig tomatsås

Fläskkött i mustig tomatsås

med penne och rostade grönsaker

Alla stora och små barn älskar pasta med tomatsås. Ikväll lagar vi den på ett annorlunda sätt med fläskschnitzel, spenat och rostade tomater och lök. Pasta penne fångar upp såsen, så ni kan njuta av alla smaker i varje tugga.

Taggar:SnabbStark
Allergener:sulfitermjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

60 g

Tomat

½ paket

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

1 g

Spenat

efter behov

Krossade tomater

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Fläskschnitzel

Penne

Chili flakes

Rödlök

Ingår inte i din leverans

Smör

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)58 kcal
Energi (kJ)242 kJ
Fett1.09 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater8 g
varav socker5.9 g
Protein1.75 g
Salt0.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär tomat i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda skivor.

2

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper - dela på lökskivorna. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Vänd och rosta i 10 min, eller tills de har mjuknat.

3

Koka penne i 10 min, eller tills ‘al dente', och häll av vattnet.

4

Tärna fläskschnitzel i 1 cm stora bitar. Hetta upp en stor klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fläskbitar i 3-4 min. Tillsätt rödvinssås och krossade tomater [1/2 paket, 2 pers]. Sjud tills grönsakerna är färdigrostade. Tillsätt sedan grönsakerna samt spenat. Smaksätt med en nypa chili flakes, salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Tillsätt penne och blanda väl.

6

Servera rätten i djupa skålar och garnera med riven ost.