
Fyll tallrikarna med couscous kokt med färgsprakande morotsriv och aromatisk vitlök och blandad med röda ugnsrostade körsbärstomater och grön spenat och persilja. Lägg upp välstekta kotletter och strö över rostad dukkah för smakrik kryddning, och vips har du en smakrik middag som inbjuder både vuxna och barn att rensa tallrikarna.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
100
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete)
300
Fläskkotlett hel
15
Dukkah
75
Gräddfil
1
Bladpersilja
1
Morot
4
Buljong
20
Mandlar
(Innehåller: Nötter)
125
Körsbärstomater
30
Spenat
2
Vitlöksklyfta
2.5
Vatten

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Halvera körsbärstomater [1/2 paket, 2 pers]. Riv oskalad morot. Finhacka eller pressa vitlök. Skär fläskkött i tunna kotletter - 2 st/person - på en separat skärbräda.

Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 10-12 min tills de börjar bli mjuka. När det återstår 5 min av tillagningstiden, häll dukkah på den andra halvan av plåten och rosta i ugnen de återstående 5 min.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Tillsätt morotsriv och vitlök och fräs i 2-3 min. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong och koka upp. Rör i couscous och en skvätt olivolja*, ta kastrullen av från värmen och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa sedan upp couscousen med en gaffel.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kotletter i 2-3 min på varje sida tills det är genomstekt. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över köttet på en tallrik för att vila i 5 min. VIKTIGT: Kotletterna är färdiglagade när köttet är utan inslag av rosa.

Grovhacka spenat, persilja och mandlar. När couscousen är klar, rör ner körsbärstomater, spenat och hälften av persiljan. Krydda med en nypa salt* och peppar* och rör om.

Fördela morotscouscous och fläskkotletter mellan era tallrikar. Skeda över eventuell köttsaft från tallriken. Strö över rostad dukkah och garnera med resterande persilja. Servera med en klick gräddfil.

