HelloFresh
Fattoushsallad

Fattoushsallad

med dukkah och kikärtor

Se här, ett nytt snabblagat recept på supergod syrlig sallad med spännande smaker. Vår version av fattoush är en vegetarisk njutning med rostade kikärtor och tortillas kryddade med dukkah. Salladen gör du på picklad salladslök, smakrika körsbärstomater och pepprig rädisa som ger karaktär. Den syrliga smaken av citron gifter sig finfint med olivolja och salladsost, och varje tugga får det att vattnas i munnen. Ett måste att testa!

Taggar:VegetariskSnabbUnder 600 kcal
Allergener:glutennöttersellerisesamjordnöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Kikärtor

2 st

Tortillabröd

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

15 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Gemsallad

½ paket

Körsbärstomater

1 st

Gurka

½ påse

Rädisor

1 st

Salladslök

1 påse

Bladpersilja

1 st

Citron

75 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

25 ml

Vitvinsvinäger

Ingår inte i din leverans

3 msk

Vatten*

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2232 kJ
Energi (kcal)534 kcal
Fett21 g
varav mättat8 g
Kolhydrater55 g
varav socker9 g
Kostfiber11 g
Protein22 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft.Skölj kikärtorna under kallt vatten.Riv tortillas i mindre bitar.

2

Placera kikärtor och tortillas på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja*. Strö över dukkah och en nypa salt* och peppar*.Blanda väl och rosta i ugnen i 15-20 min tills gyllene.

3

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka gemsallad. Kvarta körsbärstomater [1/2 paket, 2 pers].Finhacka gurka. Skiva rädisor [1/2 påse, 2 pers] tunt. Grovhacka persiljeblad.Skiva salladslök tunt. Separera den vita nedre delen från den gröna blasten. Blanda den vita salladslöken, vitvinsvinäger och en nypa salt* och socker* i en skål. Ställ åt sidan tills servering.

4

Riv citronzest och skär citronen i klyftor. Blanda citronjuice [1/2 citron, 2 pers | 1 citron, 4 pers], vitlök, olivolja* och hälften av persiljan i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.Blanda hälften av salladsosten (se ingredienslistan), citronzest, vatten* [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

5

Tillsätt kikärtor, tortillas, gemsallad, rädisor, gurka, den gröna salladslöken och tomat salladsskålen med persiljedressing. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och blanda väl. Häll av lagen från den picklade salladslöken.

6

Fördela fattoushsallad mellan era tallrikar. Smula över resterande salladsost och garnera med persilja och picklad salladslök.Servera med citronklyftor och ostdressing vid sidan av.