Fattoushsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fattoushsallad

Fattoushsallad

med dukkah och kikärtor

Se här, ett nytt snabblagat recept på supergod syrlig sallad med spännande smaker. Vår version av fattoush är en vegetarisk njutning med rostade kikärtor och tortillas kryddade med dukkah. Salladen gör du på picklad salladslök, smakrika körsbärstomater och pepprig rädisa som ger karaktär. Den syrliga smaken av citron gifter sig finfint med olivolja och salladsost, och varje tugga får det att vattnas i munnen. Ett måste att testa!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Dukkah

45

Sallad

1

Bladpersilja

75

Grekisk salladsost

Gurka

25

Vitvinsvinäger

1

Kikärtor

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Gurka, piccolo

1

Salladslök

1

Citron

75

Rädisor

125

Körsbärstomater

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)498 kcal
Energi (kJ)2084 kJ
Fett12.2 g
varav mättat1.9 g
Kolhydrater73.8 g
varav socker2.5 g
Protein17.4 g
Salt1.8 g

Instruktioner

Riv tortilla
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Skölj kikärtorna under kallt vatten. Riv tortillas i mindre bitar.

Rosta kikärtor & tortilla
2

Placera kikärtor och tortillas på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja*. Strö över dukkah och en nypa salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 15-20 min tills gyllene.

Förbered grönsaker
3

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka gemsallad. Kvarta körsbärstomater [1/2 paket, 2 pers]. Finhacka gurka. Skiva rädisor [1/2 påse, 2 pers] tunt. Grovhacka persiljeblad. Skiva salladslök tunt. Separera den vita nedre delen från den gröna blasten. Blanda den vita salladslöken, vitvinsvinäger och en nypa salt* och socker* i en skål. Ställ åt sidan tills servering.

Blanda dressing
4

Riv citronzest och skär citronen i klyftor. Blanda citronjuice [1/2 citron, 2 pers | 1 citron, 4 pers], vitlök, olivolja* och hälften av persiljan i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda hälften av salladsosten (se ingredienslistan), citronzest, vatten* [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten. 

Förbered sallad
5

Tillsätt kikärtor, tortillas, gemsallad, rädisor, gurka, den gröna salladslöken och tomat salladsskålen med persiljedressing. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och blanda väl. Häll av lagen från den picklade salladslöken. 

Servera
6

Fördela fattoushsallad mellan era tallrikar. Smula över resterande salladsost och garnera med persilja och picklad salladslök. Servera med citronklyftor och ostdressing vid sidan av.