Familjens Chili Con Carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Familjens Chili Con Carne

Familjens Chili Con Carne

med ris, gräddfil och koriander

Du kommer slippa disken för denna chili con carne kommer få varenda familjemedlem att slicka tallrikarna rena. Mustig och tomatig sås serveras med ris, uppfriskande gräddfil och koriander och kommer helt klart bli familjens nya favorit.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

100

Basmatiris

1

Lök

1

Röd paprika

1

Kidneybönor

250

Nötfärs

4

Hello Mexico kryddmix

1

Krossade tomater

25

Ketchup

4

Grönsaksbuljong

1

Lime

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)347 kcal
Energi (kJ)1451 kJ
Fett14.7 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater14.61 g
varav socker13.8 g
Protein31.53 g
Salt2.4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), basmatiris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Grovhacka koriander. Finhacka lök. Kärna ur och finhacka paprika. Skölj bönorna i en sil under kallt vatten. 

Stek köttfärs
3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt nötfärs, Hello Mexico kryddmix och smaksätt med en nypa peppar* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. Stek tills färsen är klar och har fått färg i 3-4 min, rör regelbundet. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga chili con carne
4

Sänk till medelvärme och tillsätt paprika till färsen. Rör om och stek i ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, ketchup, grönsaksbuljong, kidneybönor och hälften av koriandern. Koka upp under regelbunden omrörning. Sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 5 min. TIPS: Har du tid - låt den sjuda 10 min extra.

Skär lime
5

Dela lime i klyftor.

Servera
6

Fördela riset mellan era tallrikar och sleva över familjens chili con carne. Toppa med en klick gräddfil och garnera med resterande koriander.