Dukkahkyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dukkahkyckling

Dukkahkyckling

med rostade grönsaker och persiljedressing

Stilla hungern med detta läckra recept på ugnsrostade rotfrukter och dukkahkyckling som ger en hänförande doft- och smakupplevelse. I detta recept samsas sötpotatis med morötter och rödbetor och smakerna koncentreras till en kulinarisk upplevelse tack vare olivolja, salt och värme. Rätten förhöjs ytterligare genom smarrig vitlökssås smaksatt med färsk persilja, och i ett nafs har du en comfort food-middag som väcker matglädjen.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Dukkah

75

Gräddfil

1

Morot

300

Kycklingbröstfilé

450

Sötpotatis

1

Bladpersilja

1

Rödlök

1

Rödbeta

1

Vitlöksklyfta

½

Citron

Ingår inte i din leverans

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)180 kcal
Energi (kJ)753 kJ
Fett4.5 g
varav mättat1.5 g
Kolhydrater0.75 g
varav socker0 g
Protein34.5 g
Salt0.3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Skär rödbeta och morot i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i klyftor. Skär sötpotatis i 2 cm tjocka klyftor. 

Rosta grönsaker
2

Placera rödbetor, morötter och rödlök på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Lägg sötpotatisklyftorna på den andra sidan. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills rotfrukterna är mjuka.

Förbered kyckling
3

Finhacka vitlök. Grovhacka persilja. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skär rakt igenom kycklingfiléen så du får två jämnstora filéer. Blanda dukkah, en nypa salt* och en skvätt olivolja* i en bunke. Lägg i kycklingen och pressa dukkahn mot kycklingen så att den fastnar. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid. Stek kycklingen i 3-5 min på varje sida, eller tills den är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda persiljedressing
5

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], vitlök, citronzest, vatten* (se ingredienslistan), hälften av persiljan och en generös skvätt citronjuice i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Skär dukkahkycklingen i tjocka skivor. Fördela de rostade rotfrukterna, sötpotatisklyftorna och kycklingen mellan era tallrikar. Ringla över persiljedressing och garnera med den återstående persiljan.