
Veckans fisk kommer att älskas av hela familjen! Här har vi tagit klassiska ingredienser och skapat ett fyrverkeri av smaker och färger. Vi lagar en supergod sej som är panerad i både dill och citron! Vi serverar den med hemgjorda, krispiga pommes, en god tomatsallad och krämig majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Gråsej
1
Dill
500
Potatis
½
Ekologisk citron
1
Vitlöksklyfta
15
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Tomat
60
Salladsmix
50
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Finhacka dill. Riv citronzest [1/2 st, 2 pers] , och skär citronen i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda dill, panko [1/2 påse, 2 pers], citronzest, vitlök och lite olivolja* i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Dutta fisken torr med hushållspapper, och placera på en ny plåt med bakplåtspapper. Strö pankomix över fisken, och tryck till så den fastnar. OBS: En del av pankomixen kommer att trilla av när det bakas, men det använder vi senare.

Sätt in fisken i ugnen när det återstår 10 min av pommes baktid. Fisken tillagas i 6-10 min, eller tills den är gyllene och genomstekt. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

Grovhacka tomat. Skölj salladsmix. Blanda lite olivolja, en skvätt citronjuice och en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt tomat och salladsmix. Vänd salladen precis innan servering, så att den håller sig krispig.

Lägg upp dill- och citronpanerad sej, pommes och sallad på tallrikar. Strö över kvarvarande pankomix från plåten och servera majonnäs vid sidan av.