HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCurrykryddade Fiskkakor
topBanner
Currykryddade fiskkakor

Currykryddade fiskkakor

med sötsur sallad och hackade jordnötter

Stilla hungern med dessa ljuvliga currykryddade fiskkakor. Fiskkakorna har fått extra smak av att färsen innehåller en massa goda ingredienser - röd currypasta, fisksås, citron och koriander. Vi serverar våra gyllenstekta fiskkakor med vitlöksris och en sötsur sallad med morot, gurka, chili och lime, och så toppar vi med knapriga jordnötter och extra lime att pressa över!

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:fiskglutenjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

½ st

Lime

1 portionspåse

Koriander

1 st

Gurka

1 st

Morot

250 g

Sej

(Innehållerfisk)

30 g

Röd currypasta

5 ml

Fisksås

(Innehållerfisk)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

40 g

Sweet chilisås

20 g

Saltade jordnötter

(InnehållerjordnötterKan innehållasesam, nötter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)623 kcal
Energi (kJ)2606 kJ
Fett12.1 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater91.59 g
varav socker17.7 g
Protein35.52 g
Salt6.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Finhacka koriander(inklusive stjälk). Skala morot (oskalad) och gurka i långa band med en potatisskalare. Torka av fisk med hushållspapper och finhacka sen den på en separat skärbräda. TIPS: Ju mindre bitar, desto bättre, så binder köttet bättre samman med de andra ingredienser.

 

3

Blanda fisk, panko, en skvätt limejuice, ägg* [1 st | 2 st], röd currypasta, fisksås, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och hälften av koriander i en stor skål. Blanda väl och forma till 2 fiskkakor per person, ca 3-4 cm höga. TIPS: Gör inte dem för tunna, då håller inte färsen ihop.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek fiskkakor i 2-3 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt.

 

5

Blanda limejuice [1 msk | 2 msk], sweet chilisås, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar* i en liten skål. Blanda morot och gurka med hälften av chilisåsen i en stor skål. Grovhacka jordnötter.

 

6

Lägg upp vitlöksris, sötsur sallad, och currykryddade fiskkakor i skålar. Ringla över resterande sås. Garnera med jordnötter och resterande koriander. Servera med resterande limeklyftor.