Sugen på sydamerikanska smaker? Vår cajunkryddade öring för smaklökarna att dansa när den serveras med fluffigt kokosris, stekt spetskål och en härlig chimichurri med färsk koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
200 g
Spetskål
½ st
Vitlöksklyfta
2 g
Ay Cajun-ba
½ g
Chiliflakes
250 g
Öring
1 st
Koriander
150 g
Långkornigt vitt ris
100 g
Vegansk srirachamajonnäs
15 g
Riven kokos
1 msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till fisk
½ msk
Olja till chimichurri
1 msk
Vatten till chimichurri
¼ tsk
Socker till chimichurri
¼ tsk
Salt till chimichurri
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs riven kokos i 1 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Medan riset kokar, finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka koriander.
Halvera lime.
Halvera spetskål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt spetskål och krydda med salt och en nypa peppar.
Stek i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllenbrun och
genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med Ay Cajun-ba och salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Medan fisken steks, blanda vitlök, koriander, olivolja, vatten, socker, salt, en nypa peppar och en skvätt limesaft i en liten skål.
Blanda srirachamajonnäs, en skvätt limesaft och en skvätt vatten i en ny liten skål.
Lägg upp kokosris i skålar och toppa med fisk och spetskål.
Skeda chimichurri över spetskål och garnera med chiliflakes.
Servera med en klick srirachamajonnäs.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.