Skip to main content
Cajunstekt öring
Cajunstekt öring

Cajunstekt öring

med kokosris och stekt spetskål

Sugen på sydamerikanska smaker? Vår cajunkryddade öring för smaklökarna att dansa när den serveras med fluffigt kokosris, stekt spetskål och en härlig chimichurri med färsk koriander.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Sulfiter
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

200 g

Spetskål

½ st

Vitlöksklyfta

2 g

Ay Cajun-ba

½ g

Chiliflakes

250 g

Öring

1 st

Koriander

150 g

Långkornigt vitt ris

100 g

Vegansk srirachamajonnäs

15 g

Riven kokos

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till chimichurri

1 msk

Vatten till chimichurri

¼ tsk

Socker till chimichurri

¼ tsk

Salt till chimichurri

Näringsvärden

Energi (kJ)4171 kJ
Energi (kcal)997 kcal
Fett61.1 g
varav mättat11.6 g
Kolhydrater76.3 g
varav socker7.7 g
Kostfiber5.9 g
Protein33.3 g
Salt4 g
Iron0.5 mg

Instruktioner

Koka kokosris
1

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs riven kokos i 1 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Medan riset kokar, finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka koriander.

Halvera lime.

Halvera spetskål.

Stek spetskål
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt spetskål och krydda med salt och en nypa peppar.
Stek i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllenbrun och
genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek fisk
4

Torka fisk med hushållspapper och krydda med Ay Cajun-ba och salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda chimichurri och majonnäs
5

Medan fisken steks, blanda vitlök, koriander, olivolja, vatten, socker, salt, en nypa peppar och en skvätt limesaft i en liten skål.

Blanda srirachamajonnäs, en skvätt limesaft och en skvätt vatten i en ny liten skål.

Servera
6

Lägg upp kokosris i skålar och toppa med fisk och spetskål.

Skeda chimichurri över spetskål och garnera med chiliflakes.

Servera med en klick srirachamajonnäs.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.