Skip to main content
Cajunpanerad grillost
Cajunpanerad grillost

Cajunpanerad grillost

med brynt majs- och avokadosallad

4.3
(229)

Finns det någon i familjen som tackar nej till gyllenpanerad grillost och krispig klyftpotatis? Vi skulle inte tro det! Vi smaksätter pankopaneringen med vår egen kryddbandning Ay Cajun-ba och medan potatisen och osten ugnssteks blandar vi en sallad med brynt majs, tomat, avokado och spenat. Vi serverar kvällens middag med en klick srirachamajonnäs.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

5 g

Tex-Mex

200 g

Grillost

(Innehåller: Mjölk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1 burk

Majs

30 g

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

1 st

Avokado

1 st

Tomat

½ st

Lime

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)4811 kJ
Energi (kcal)1150 kcal
Fett71.9 g
varav mättat29.3 g
Kolhydrater84.5 g
varav socker17.1 g
Kostfiber12.2 g
Protein40.2 g
Kolesterol0.1 mg
Salt8.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1273 mg
Calcium5.5 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. 

Blanda med olivolja, Tex-Mex, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Bryn majs
2

Under tiden, häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek majs i 4–5 min, eller tills den är lätt brynt. Ställ åt sidan för att svalna.

Panera grillost
3

Skär varje grillost i 6 bitar (3 per person).

Lägg mjöl [2 msk | 4 msk] i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko, Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1 tsk], en generös nypa peppar och olivolja [1 msk | 2 msk] i en tredje djup tallrik.

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

TIPS: Pressa panko på grillosten för att den ska fastna.

Ugnsstek grillost
4

Placera grillost på plåten med bakplåtspapper när det återstår 10–12 min av potatisens tillagningstid.

Rosta i ugnen resterande tid, eller tills gyllene.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj spenat.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.

Grovhacka tomat.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda majs, avokado, tomat, spenat, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Blanda majonnäs och sriracha i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp potatis, grillost och sallad på tallrikar.

Servera med en klick srirachamajonnäs och pressa över lime.