
Finns det någon i familjen som tackar nej till gyllenpanerad grillost och krispig klyftpotatis? Vi skulle inte tro det! Vi smaksätter pankopaneringen med vår egen kryddbandning Ay Cajun-ba och medan potatisen och osten ugnssteks blandar vi en sallad med brynt majs, tomat, avokado och spenat. Vi serverar kvällens middag med en klick srirachamajonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
5 g
Tex-Mex
200 g
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 burk
Majs
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1 st
Avokado
1 st
Tomat
½ st
Lime
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
20 g
Sriracha
½ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 3)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Tex-Mex, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Under tiden, häll av majs.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills den är lätt brynt. Ställ åt sidan för att svalna.

Skär varje grillost i 6 bitar (3 per person).
Lägg mjöl [2 msk | 4 msk] i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko, Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1 tsk], en generös nypa peppar och olivolja [1 msk | 2 msk] i en tredje djup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
TIPS: Pressa panko på grillosten för att den ska fastna.

Placera grillost på plåten med bakplåtspapper när det återstår 10–12 min av potatisens tillagningstid.
Rosta i ugnen resterande tid, eller tills gyllene.

Under tiden, skölj spenat.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.
Grovhacka tomat.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda majs, avokado, tomat, spenat, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Blanda majonnäs och sriracha i en liten skål.

Lägg upp potatis, grillost och sallad på tallrikar.
Servera med en klick srirachamajonnäs och pressa över lime.