
Caesar-inspirerad kycklingwrap
med oreganokryddad potatis och vitlöksmajo
Smakrikt och enkel är denna rätt där wraps byggs med grillad kyckling, krispig sallad, tomat och en krämig vitlöksmajonnäs med yoghurt. Vi serverar våra caesar-inspirerade kycklingwraps med vidunderligt krispig oreganokryddad potatis. Denna rätt är också perfekt om man vill förbereda maten i förvägen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
300 g
Kycklingbröstfilé
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Gemsallad
1 st
Tomat
37.5 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
300 g
Potatis
½ g
Torkad oregano
Ingår inte i din leverans
½ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, oregano [1/2 påse, 2P], en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Placera kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper. Krydda den med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och ringla över lite olivolja.
Rosta i ugnen i 18-20 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Medan potatis och kyckling är i ugnen, skär tomat i tunna skivor.
Ansa och dra av salladsblad.
Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].
Blanda majonnäs, yoghurt [1/2 paket, 2P], vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
När kycklingen är klar och det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, lägg över kyckling till en medelstor skål och strimla köttet med två gafflar.
Rör i vitlöksmajonnäsen och smaka av med salt och peppar.
Blanda olivolja [1/2 msk | 1 msk], salladsblad, tomat, en nypa salt och peppar i en ny skål.
Lägg upp sallad och kyckling i mitten av varje tortilla. Vik in sidorna och rulla till täta wraps.
Halvera wraps och lägg upp dem på tallrikar.
Servera med oreganokryddad potatis.