Har du aldrig hört om orzo? När du ser påsen så liknar det riskorn, men det är faktiskt pasta! Vi steker champinjoner, vitlök, lök och blandfärs, och smaksätter med tomatpuré och vår färdiga kryddblandning Mamas favorit! Sen blandar vi ner kokt orzo, kycklingbuljong och spenat. Så har vi en stekpanna fyld med läckerheter färdig att serveras! För extra smak toppar vi tallrikarna med riven hårdost, chili och basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180
Orzo
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
200
Champinjoner
250
Blandfärs
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1
Tomatpuré
4
Kycklingbuljong
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Chiliflakes
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Basilika
½
Salt (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva svamp tunt. Finhacka lök. Grovhacka basilika. Skölj spenat.
Tillsätt orzo till det kokande vattnet och koka i 7-8 min, eller tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten* [3 dl | 6 dl], och häll av resten. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek svamp i 3-4 min, eller tills gyllene. Krydda med peppar*. Tillsätt vitlök, lök och blandfärs och stek i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Tillsätt tomatpuré och Mamas favorit till stekpannan och sjud i 1 min.
Rör i orzo, kycklingbuljong och pastavatten, och sjud i 1 min. Tillsätt salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Rör i spenat tills den har sloknat.
Lägg upp blandfärs- och svamporzo på tallrikar. Garnera med riven ost, basilika och chili flakes (om du gillar stark mat).