HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBlandfärs Och Svamporzo
topBanner
Blandfärs- och svamporzo

Blandfärs- och svamporzo

med finriven ost och färsk basilika

Har du aldrig hört om orzo? När du ser påsen så liknar det riskorn, men det är faktiskt pasta! Vi steker champinjoner, vitlök, lök och blandfärs, och smaksätter med tomatpuré och vår färdiga kryddblandning Mamas favorit! Sen blandar vi ner kokt orzo, kycklingbuljong och spenat. Så har vi en stekpanna fyld med läckerheter färdig att serveras! För extra smak toppar vi tallrikarna med riven hårdost, chili och basilika.

Taggar:Snabb
Allergener:glutenäggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

180 g

Orzo

(InnehållerglutenKan innehållasoja)

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Champinjoner

250 g

Blandfärs

4 g

Mamas Favorit

(Innehållerägg)

1 burk

Tomatpuré

4 g

Kycklingbuljong

60 g

Spenat

1 g

Chili flakes

20 g

Finriven ost

(Innehållerägg, mjölk)

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)763.92 kcal
Energi (kJ)3196.2415 kJ
Fett29.95 g
varav mättat13.6 g
Kolhydrater74.2466 g
varav socker11.5 g
Protein42.575 g
Salt2.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva svamp tunt. Finhacka lök. Grovhacka basilika. Skölj spenat.

2

Tillsätt orzo till det kokande vattnet och koka i 7-8 min, eller tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten* [3 dl | 6 dl], och häll av resten. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek svamp i 3-4 min, eller tills gyllene. Krydda med peppar*. Tillsätt vitlök, lök och blandfärs och stek i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

4

Tillsätt tomatpuré och Mamas favorit till stekpannan och sjud i 1 min.

5

Rör i orzo, kycklingbuljong och pastavatten, och sjud i 1 min. Tillsätt salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Rör i spenat tills den har sloknat.

6

Lägg upp blandfärs- och svamporzo på tallrikar. Garnera med riven ost, basilika och chili flakes (om du gillar stark mat).