Skip to main content
Medelhavsinspirerad nötfärs-bowl
Medelhavsinspirerad nötfärs-bowl

Medelhavsinspirerad nötfärs-bowl

med tzatziki och dillris

Bjud på en smarrig bowl på ris och nötfärs, med smaker från Medelhavet! Vi steker färsen och kryddar med souvlaki- och harissakrydda, och som tillbehör ställer vi fram en härlig hemlagad tzatziki och syrlig tomatsallad med lök. En snabb, fräsch och enkel rätt med massor av smak!

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mer grönt
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

4 g

Souvlaki-kryddmix

(Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Senap, Sesam, Soja, Selleri, Kräftdjur, Mjölk)

1 st

Citrusfrukt

150 g

Basmatiris

1 st

Gurka

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Dill

250 g

Körsbärstomater

½ st

Lök

2 g

Harissakrydda

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Socker till inläggning

Näringsvärden

Energi (kJ)2552 kJ
Energi (kcal)610 kcal
Fett18.7 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater79.2 g
varav socker10.1 g
Protein33.8 g
Salt2.8 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta lök
2

Halvera citrusfrukt. 

Halvera lök och skär den i tunna skivor. 

Blanda lök, en skvätt citrusfruktsaft, socker och en generös nypa salt i en medelstor skål. 

Blanda tzatziki
3

Riv vitlök fint. 

Riv gurka grovt. Lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Blanda gurka, yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en skål.

Stek färs
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt nötfärs och krydda med souvlaki-krydda, harissa och en nypa salt. 

Stek i 45 min, eller tills brynt.  

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Gör tomatsallad
5

Under tiden, halvera körsbärstomater.  

Finhacka dill. 

Vänd ner tomat i den syltade löken precis innan servering. 

Rör ner dill i riset. 

Servera
6

Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med färs. 

Servera med tzatziki och tomatsallad.