Skip to main content
Medelhavsinspirerad nötfärs-bowl

Medelhavsinspirerad nötfärs-bowl

med tzatziki och dillris

Bjud på en smarrig bowl på ris och nötfärs, med smaker från Medelhavet! Vi steker färsen och kryddar med souvlaki- och harissakrydda, och som tillbehör ställer vi fram en härlig hemlagad tzatziki och tomatsallad med rödlök och citron. En snabb, fräsch och enkel rätt med massor av smak!

Taggar:
10 min prep
Supersnabb
Snabb
Glutenfri
Mer grönt
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

4 g

Souvlaki-kryddmix

1 st

Citron

150 g

Basmatiris

1 st

Gurka

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Yoghurt

1 st

Dill

2 st

Tomat

½ st

Rödlök

2 g

Harissakrydda

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Socker till inläggning

Näringsvärden

Energi (kJ)2486 kJ
Energi (kcal)594 kcal
Fett17.8 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater77.2 g
varav socker8.2 g
Kostfiber5.6 g
Protein33.4 g
Salt3.4 g
Trans Fat0.2 g
Potassium274.8 mg
Calcium16.2 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Halvera citron. 

Halvera lök och skär den i tunna skivor. 

Blanda lök, en skvätt citronsaft, socker och en generös nypa salt i en medelstor skål. 

3

Riv vitlök fint. 

Riv gurka grovt. Lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Blanda gurka, yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt nötfärs och krydda med souvlaki-krydda, harissa och en nypa salt. 

Stek i 45 min, eller tills brynt.  

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Under tiden, skär tomat i klyftor.  

Finhacka dill. 

Vänd ner tomat i den syltade löken precis innan servering. 

Rör ner dill i riset. 

6

Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med färs. 

Servera med tzatziki och tomatsallad.