En amerikansk klassiker med fläskkött som får fantastisk smak av att stekas med bbq-sås. För att uppväga den något tunga kötträtten, serverar vi den med en rissallad med paprika, morot och majs. Vi toppar med en fantastisk cajunyoghurt och så är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
300
Fläskkotlett hel
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1
Paprika
100
Basmatiris
1
Majs
1
Morot
1
Vitlöksklyfta
2
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
5
Tex-Mex
1
Smör (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
Pressa vitlök. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset kokas färdigt av ångan, så lyft inte på locket!
Finhacka paprika och morot (oskalad). Häll av majs. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek Tex-Mex, majs, morot och paprika i 5 min. För sedan över till en skål.
Tärna köttet i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Stek köttet i 4-5 min, eller tills genomstekt. Tillsätt BBQ-sås när det återstår 1 min av stektiden. Ta stekpannan från värme. Blanda Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], yoghurt, salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt paprika, morot och majs till det kokta riset och blanda väl. Krydda med salt* och peppar*.
Servera majsris i skålar och toppa med fläskkött. Ringla över cajunyoghurt.