
Dags att laga en enkel och god middag som med små medel blir extra lyxig! Vi lindar kycklinginnerfilé med bacon som blir krispig och gyllene i ugnen och tillsätter vitlök och crème fraiche i potatismoset för ännu mer smak och krämighet. Rostad morot och haricots verts blir ett perfekt tillbehör, men ingen helgmiddag är komplett utan en sås – i kväll svänger vi ihop en härlig variant med stekt lök att toppa kyckling och mos med.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Bakpotatis
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
62.5 g
Bacon, skivor
280 g
Kycklinginnerfilé
1 st
Lök
100 g
Brunsås
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Morot
150 g
Haricots verts
1 portionspåse
Gräslök
1 st
Vitlöksklyfta
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Smör (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 4)

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med crème fraiche, salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Ansa haricots verts.
Skär lök i tunna skivor.
Placera morot och haricots verts på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 10-15 min, tills mjuka.

Linda in kyckling i bacon [½ paket, 2P].
Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.
Stek kyckling i 1-2 min per sida, eller tills brynt.
Placera kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 5-6 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, smält smör [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelvärme.
Stek lök i 4-5 min, eller tills mjuk.
Rör i brunsås och vatten [1/2 dl | 1 dl], och sjud i 1-2 min, eller tills genomvarm.
Smaka av med salt och peppar.

Finhacka gräslök.

Lägg upp vitlöksmos och rostade grönsaker på tallrikar.
Ringla över löksås och toppa med kyckling.
Garnera med gräslök.