Skip to main content
Asiatiska köttbullar och nudelwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiska köttbullar och nudelwok

Asiatiska köttbullar och nudelwok

med haricots verts och gomasio

Köttbullarna i kvällens recept är inte den klassiska svenska varianten – här smaksätter vi dem med en asiatisk kryddmix och serverar dem med udonnudlar, haricots verts och spetskål i en woksås med vitlök och soja. Vi toppar med salladslök och gomasio – en blandning av rostade sesamfrön och salt, som ger en härlig umamismak.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Hvede
Schwefeldioxide und Sulfite
Sesamzaad
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

150 g

Udonnudlar

75 g

Haricots verts

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Asiatisk woksås

1 st

Salladslök

10 g

Sesamfrön

25 ml

Sojasås

25 g

Ströbröd

4 g

Ga-Laksa

75 g

Förskuren spetskål

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 5)

2 msk

Ketchup (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3661 kJ
Energi (kcal)875 kcal
Fett39.6 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater87 g
varav socker16.4 g
Kostfiber6.7 g
Protein40.2 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär salladslök i tunna skivor.

Ansa och skär haricots verts [1/2 påse, 2P] i 2 cm stora bitar.

Rulla köttbullar
2

Blanda blandfärs, Ga-Laksa, ägg [1 st | 2 st], ströbröd och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en tallrik.

Gör gomasio
3

Blanda rostade sesamfrön med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

Blanda asiatisk woksås, sojasås och ketchup [2 msk | 4 msk] i en ny liten skål. Ställ åt sidan.

Koka nudlar
4

Koka nudlar och haricots verts i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek köttbullar
5

Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vitlök i 30 sek.

Tillsätt köttbullar och stek under omrörning i 5–6 min. När de är brynta och genomstekta, vänd ner woksås, sparat nudelvatten, spetskål [1/2 påse, 2P], nudlar och haricots verts och sjud i 3–4 min.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt nudelvatten om såsen verkar för tjock.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp nudlar och köttbullar i skålar.

Toppa med salladslök och gomasio.