topBanner
Asian Style Poke Bowl

Asian Style Poke Bowl

med avokado, chilidressing, sojastekta champinjoner och kikärtor

Upptäck en värld av smaker i ditt eget kök med en globalt inspirerad middag. Säg aloha ikväll till denna poke bowl, hawaiis variant av rissallad som vår kock Sara gett en asiatisk twist. Framför dig har du en fräsch och mättande maträtt med färgglada ingredienser och stora smaker. Pricken över i kommer i form av ett enkelstekt ägg med solsidan upp.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensojamjölksesamägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Champinjoner

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

150 g

Jasminris

½ st

Ingefära

1 paket

Ketchup

15 g

Chili flakes

½ st

Morot

1 st

Lime

10 g

Avokado

1 st

Sesamfrön

(Innehållersesam)

1 paket

Rödlök

2 st

Kikärtor

1 st

Koriander

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

300 ml

Smör*

(Innehållermjölk)

1 st

Vatten*

1 påse

Ägg*

(Innehållerägg)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3544 kJ
Energi (kcal)847 kcal
Fett35 g
varav mättat14 g
Kolhydrater91 g
varav socker14 g
Protein30 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pressa vitlök. Skala och riv ingefära [2 tsk, 2 pers | 4 tsk, 4 pers].

Smält smör och en skvätt olja i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min.

Tillsätt ris och vatten* (se ingredienslistan) och koka upp. Sänk till låg värme, lägg på ett lock och låt sjuda 10-15 min tills riset är klart.

2

Skär gurka och avokado i 1 cm stora bitar.

Dela lime i klyftor.

Blanda gurka, avokado, sesamfrön och limejuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

3

Riv morot i långa remsor med en grönsaksskalare.

Kvarta champinjoner.

Skär rödlök i tunna klyftor.

Skölj kikärtorna under kallt vatten och grovhacka dem (alternativt använd en stavmixer).

Finhacka koriander.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt svampen och fräs i 5-7 min.

Tillsätt sojasås och kikärtor och stek ytterligare i 5-7 min. Ta av stekpannan från värmen, blanda ner koriander, en nypa salt och peppar.

Lägg grönsakerna i en skål och ställ åt sidan. Ställ tillbaka pannan och enkelstek ett ägg*, 5-7 min.

5

Blanda gräddfil, ketchup och chili flakes (starka!) i en skål. Smaksätt med en skvätt limejuice och en nypa salt och peppar.

TIPS: Ta det lugnt med chilin om du vill ha en mild chilidressing.

6

Lägg upp riset i djupa tallrikar och placera avokadosallad, morotsstrimlor och svamp- och kikärtsblandningen i varsitt hörn.

Lägg ägget ovanpå som kronan på verket, ringla över chilidressing och avsluta med en nypa salt och peppar.

Servera med limeklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!