Vitlöksmarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vitlöksmarinerad kyckling

Vitlöksmarinerad kyckling

med rostad klyftpotatis och bearnaisesås

Prova en ny smak på din kyckling genom att marinera den i vår ljuvliga kryddblandning Vitlöksflörter, steka den, och sen baka den färdig i ugnen. Kycklingen får sällskap i ugnen av potatis som rostas til perfektion! Vi serverar härligheterna med en fräsch sallad med gurka, tomat, salladsmix och honung- & senapdressing, och en krämig bearnaisesås.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Vitlöksflörter

300

Kycklingbröstfilé

500

Potatis

150

Haricots verts

100

Bearnaisesås

(Innehåller Mjölk)

½

Torkad oregano

1

Citron

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)496 kcal
Energi (kJ)2077 kJ
Fett11.88 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater55.64 g
varav socker8.5 g
Protein41.85 g
Salt2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Marinera kyckling
2

Skär varje kycklingbröst i bitar - 3 bitar/person - på en separat skärbräda. Blanda med en skvätt olivolja, Vitlöksflörter, kyckling, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en stor skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling, samt all marinad, och stek den i 2 min på varje sida eller tills brynt. Lägg över kyckling till en ny plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen när det återstår 7-8 min av potatisens tillagningstid. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka sås
4

Tillsätt bearnaisesås till samma stekpanna på medelhög värme. Koka i 3 min, eller tills uppvärmd. Skär citron i klyftor. Smaksätt sås med en skvätt citronjuice, salt och peppar.

Tillaga haricots verts
5

Ansa haricots verts. Koka upp en kastrull med vatten. Tillsätt haricots verts, slå av värmen, och låt vila i 3-4 min. Häll av vattnet och tillsätt eventuellt en klick smör.

Servera
6

Lägg upp potatis, kyckling och haricots verts på tallrikar. Strö över en nypa salt och pressa lite citronjuice över haricots verts. Servera med en klick bearnaisesås på sidan av.