Prova en ny smak på din kyckling genom att marinera den i vår ljuvliga kryddblandning Vitlöksflörter, steka den, och sen baka den färdig i ugnen. Kycklingen får sällskap i ugnen av potatis som rostas til perfektion! Vi serverar härligheterna med en fräsch sallad med gurka, tomat, salladsmix och honung- & senapdressing, och en krämig bearnaisesås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Vitlöksflörter
300
Kycklingbröstfilé
500
Potatis
150
Haricots verts
100
Bearnaisesås
(Innehåller Mjölk)
½
Torkad oregano
1
Citron
¼
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Skär varje kycklingbröst i bitar - 3 bitar/person - på en separat skärbräda. Blanda med en skvätt olivolja, Vitlöksflörter, kyckling, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en stor skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling, samt all marinad, och stek den i 2 min på varje sida eller tills brynt. Lägg över kyckling till en ny plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen när det återstår 7-8 min av potatisens tillagningstid. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Tillsätt bearnaisesås till samma stekpanna på medelhög värme. Koka i 3 min, eller tills uppvärmd. Skär citron i klyftor. Smaksätt sås med en skvätt citronjuice, salt och peppar.
Ansa haricots verts. Koka upp en kastrull med vatten. Tillsätt haricots verts, slå av värmen, och låt vila i 3-4 min. Häll av vattnet och tillsätt eventuellt en klick smör.
Lägg upp potatis, kyckling och haricots verts på tallrikar. Strö över en nypa salt och pressa lite citronjuice över haricots verts. Servera med en klick bearnaisesås på sidan av.