Vietnamesisk vegofärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk vegofärsbowl

Vietnamesisk vegofärsbowl

med vitlöksris och avokadosalsa

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

En snabblagad vegetarisk bowl med vietnamesiska smaker. Vi steker vegofärs med morot, chili, lime, vitlök, ingefära och soja. Vi serverar vår bowl med vitlöksris, avokadosalsa och morotsband, och toppar med örtmajonnäs, mynta och koriander.

Taggar:
Vegetarisk
Stark
Mjölkfri
Klimatsmart
Klimatsmart
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Röd chili

½ st

Lime

1 st

Ingefära

2 st

Morot

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Gurka

1 portionspåse

Mynta & koriander

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Avokado

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

2 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3652 kJ
Energi (kcal)873 kcal
Fett45.5 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater82.6 g
varav socker17.9 g
Protein24.6 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka vitlök.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt vatten [21/2 dl | 5 dl], och koka upp.

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och koka upp. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!  

Förbered råvaror
2

Under tiden, kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P].

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skala och riv ingefära fint.

Riv hälften av moroten grovt, och skala resten i långa band med en potatisskalare.

Stek färs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs i 1-2 min, tills lätt brynt.

Sänk till medelvärme. Tillsätt riven morot, chili, limejuice [1 msk | 2 msk], resterande vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], socker [2 tsk | 3 tsk], sojasås och en skvätt vatten till stekpannan. Blanda väl och sjud i 6-8 min, tills tjocknad.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered frukt och grönt
4

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och skär i 2 cm stora bitar. 

Finhacka gurka, koriander och myntablad.

Blanda örtmajonnäs
5

Blanda majonnäs, hälften av örterna, en skvätt vatten, en nypa salt och peppar till en tunnare konsistens i en liten skål.

Blanda gurka, avokado, en nypa salt och peppar i en stor skål.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med avokadosalsa, morotsband och vegofärs.

Ringla över örtmajonnäs och garnera med resterande koriander och mynta.