
Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande lördagsrätt. Supermör, perfekt stekt ryggbiff, som toppas med lime-ingefära glaze. Läckra tilbehör är stekta gröna bönor med sprödstekt lök, en härlig mangosalsa, och ris kokt med vitlök och salladslök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150
Haricots verts
2
Vitlöksklyfta
2
Salladslök
150
Jasminris
½
Mango
1
Chili
1
Ekologisk lime
1
Thaibasilika
½
Ingefära
300
Angus ryggbiff
12.5
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1
Lök
¼
Salt (steg 1)
Smör (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1.5
Vetemjöl (steg 3)
2
Vatten (steg 4)
1
Olivolja (steg 4)
2
Socker (steg 4)

Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva salladslök tunt. Hetta upp en generös klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs hälften av både vitlök och salladslök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt sedan ris, och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

Skala och tärna mango [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Halvera, kärna ur och finhacka chili. Finhacka thaibasilika. Skär lime i klyftor. Riv ingefära (oskalad) [1/2 st, 2P]. Ansa haricots verts. Blanda mango, resterande salladslök, en generös skvätt limejuice, hälften av chilin, en nypa salt* och peppar*.

Skiva lök tunt. Dela skivorna och lägg ner dem i en skål. Krydda med salt* och peppar* och tillsätt vetemjöl [11/2 msk | 3 msk]. Blanda så löken täcks. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek lök i 4-5 min, tills gyllene och krispig. Lägg över till en tallrik med hushållspapper, och ställ åt sidan. TIPS: Håll öga med lök så de inte bränns vid.

Skölj av stekpannan, och tillsätt limejuice [1/2 msk | 1 msk], ingefära, socker* [2 tsk | 3 tsk], sojasås [1/2 paket, 2P], olivolja* [1 msk | 2 msk], vatten* [2 msk | 4 msk], resterande vitlök och chili. Sjud på medelhög värme i 2-3 min, och lägg över glazen till en skål. Skölj stekpannan, och hetta sen upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Stek haricots verts i 5-6 min, tills de har mjuknat. Krydda med peppar*.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en ny, stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp ryggbiff och haricots verts på tallrikar. Ringla över lime- och ingefärsglaze på köttet och toppa med mangosalsa. Toppa haricots verts med stekt lök. Servera ris vid sidan av i små skålar. Toppa ris och mangosalsa med thaibasilika.