
Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad kycklingbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Vildris och morot- och myntasallad med lime bildar basen i bowlen. Huvudrollen har den ljuvliga kycklingen som marineras i vitlök, ingefära och chili. Vi toppar den utsökta bowlen med asiatisk majo, chili och jordnötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
150
Basmati vildris
1
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
½
Röd chili
1
Ekologisk lime
2
Morot
1
Mynta
20
Jordnötter
300
Strimlad kycklinglårfilé
50
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
20
Asiatisk dressing
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sesam)
60
Salladsmix
¼
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1
Vatten* (steg 2)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Riv ingefära (oskalad). Riv limezest och skär sen lime i klyftor.Blanda limezest, vitlök, ingefära, en skvätt limejuice och hälften av chilin i en liten skål. Tillsätt sojasås och vatten* [1 msk | 2 msk] och blanda väl. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.

Skölj salladsmix. Riv morot (oskalad). Plocka och grovhacka myntablad. Blanda mynta, salladsmix och hälften av morot i en skål. Tillsätt en skvätt limejuice och olivolja*. Smaka av med salt*, och peppar*. Blanda väl.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min, rör ofta, tills brynt och genomstekt. Krydda med en nypa salt*. Tillsätt marinad och resterande morot. Stek i ytterligare 2-3 min, tills marinaden har tjocknat något. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda majonnäs och asiatisk dressing i en liten skål. Grovhacka jordnötter.

Lägg upp ris i skålar. Toppa med myntasallad, kyckling och en klick dressing. Garnera med jordnötter och resterande chili.