HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Kycklingbowl
topBanner
Vietnamesisk kycklingbowl

Vietnamesisk kycklingbowl

med vildris och myntasallad

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad kycklingbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Vildris och morot- och myntasallad med lime bildar basen i bowlen. Huvudrollen har den ljuvliga kycklingen som marineras i vitlök, ingefära och chili. Vi toppar den utsökta bowlen med asiatisk majo, chili och jordnötter.

Taggar:SnabbLättlagad
Allergener:glutensojajordnötteräggsenapsesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

150 g

Basmati vildris

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

½ st

Chili

1 st

Ekologisk lime

2 st

Morot

1 portionspåse

Mynta

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, soja, sesam)

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

1 msk

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3459.4568 kJ
Energi (kcal)826.83 kcal
Fett39.2954 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater76.8586 g
varav socker12 g
Protein47.633 g
Salt3.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Riv ingefära (oskalad). Riv limezest och skär sen lime i klyftor.Blanda limezest, vitlök, ingefära, en skvätt limejuice och hälften av chilin i en liten skål. Tillsätt sojasås och vatten* [1 msk | 2 msk] och blanda väl. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.

3

Skölj salladsmix. Riv morot (oskalad). Plocka och grovhacka myntablad. Blanda mynta, salladsmix och hälften av morot i en skål. Tillsätt en skvätt limejuice och olivolja*. Smaka av med salt*, och peppar*. Blanda väl.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min, rör ofta, tills brynt och genomstekt. Krydda med en nypa salt*. Tillsätt marinad och resterande morot. Stek i ytterligare 2-3 min, tills marinaden har tjocknat något. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Blanda majonnäs och asiatisk dressing i en liten skål. Grovhacka jordnötter.

6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med myntasallad, kyckling och en klick dressing. Garnera med jordnötter och resterande chili.