HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamese Style Köttfärs
topBanner
Vietnamese-style köttfärs

Vietnamese-style köttfärs

med vitlöksris, mango, mynta och koriander

Populär

Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.

Taggar:Stark
Allergener:VeteSojaGluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(InnehållerVete, Soja, Gluten)

150 g

Basmatiris

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Röd chili

1 st

Ekologisk lime

1 st

Ingefära

½ st

Mango

1 st

Gurka

2 st

Morot

250 g

Nötfärs

1 portionspåse

Mynta & koriander

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 1)

2 tsk

Socker (steg 3)

3 dl

Vatten (steg 1)

efter behov

Smör (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)697 kcal
Energi (kJ)2918 kJ
Fett22.7 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater87.08 g
varav socker33.4 g
Protein34.41 g
Salt2.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka vitlök. Hetta upp en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka chili [1/2 st, 2P]. Dela lime i klyftor. Skala och riv ingefära.

3

Blanda chili, olivolja* [1 msk | 2 msk], ingefära, resterande vitlök, socker* [2 tsk | 3 tsk], sojasås, limejuice [1 msk | 2 msk] till en marinad. 

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärs i 1-2 min. Tillsätt marinad och sjud i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Plocka myntabladen, kasta stjälken. Finhacka myntabladen och koriander. Skala och riv morot. Skiva gurka tunt. Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar.

6

Fördela riset mellan era skålar, placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn. Lägg upp köttfärsen i mitten. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.