Vietnamese-style köttfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamese-style köttfärs

Vietnamese-style köttfärs

med vitlöksris, mango, mynta och koriander

Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.

Taggar:
Stark
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150

Basmatiris

2

Vitlöksklyfta

½

Röd chili

1

Ekologisk lime

1

Ingefära

½

Mango

1

Gurka

2

Morot

250

Nötfärs

1

Mynta & koriander

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 1)

2

Socker (steg 3)

3

Vatten (steg 1)

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)697 kcal
Energi (kJ)2918 kJ
Fett22.7 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater87.08 g
varav socker33.4 g
Protein34.41 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka vitlök. Hetta upp en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Finhacka chili [1/2 st, 2P]. Dela lime i klyftor. Skala och riv ingefära.

Blanda marinad
3

Blanda chili, olivolja* [1 msk | 2 msk], ingefära, resterande vitlök, socker* [2 tsk | 3 tsk], sojasås, limejuice [1 msk | 2 msk] till en marinad. 

Stek köttfärs
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärs i 1-2 min. Tillsätt marinad och sjud i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
5

Plocka myntabladen, kasta stjälken. Finhacka myntabladen och koriander. Skala och riv morot. Skiva gurka tunt. Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar.

Servera
6

Fördela riset mellan era skålar, placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn. Lägg upp köttfärsen i mitten. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.