Enkelt recept på frasiga & och smakrika piroger med kidneybönor, zucchini och tomat! Vi serverar de smarriga pirogerna tillsammans med en matig och vackert grön persiljesallad med rostad morot och palsternacka, och en härligt krämig hummusdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Morot
1
Palsternacka
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
½
Zucchini
1
Kidneybönor
4
Panamat
½
Tomatpuré
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Pajdeg
1
Pumpakärnor
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
25
Hummus
(Innehåller Sesam)
1
Bladpersilja
1
Ägg (steg 3)
1
Olivolja (steg 2)
½
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär morot och palsternacka i 1 cm skivor, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15 min. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv zucchini [½ st, 2P] grovt. Skölj kidneybönor och grovhacka dem.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt kidneybönor, zucchini, tomatpuré [½ burk, 2P], sojasås, Panamat, salt* [½ tsk | 1 tsk] och och en nypa peppar*, och stek i 4-5 min.
Rulla ut pajdeg och dela den i 4 trekanter. Fördela bönfyllning i mitten av bitarna, och vik ihop sidorna för att sluta pirogerna. Lägg försiktigt över dem till en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg* [1 st | 1 st] och pensla pirogerna. Baka i ugnen i 10 min, eller tills gyllene. TIPS: Fyll och vik en pirog i taget, eftersom den varma fyllningen kan smälta degen lite.
Skölj av stekpannan och hetta upp den på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 3-4 min, tills gyllene. Blanda yoghurt [1/2 paket, 2P], hummus [½ paket, 2P], en skvätt vatten* (så konsistensen blir flytande), en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Plocka av persiljeblad. Blanda persilja, morot och palsternacka i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.
Lägg upp piroger, och persiljesallad toppad med pumpafrön på tallrikar. Ringla över lite hummusdressing på salladen, och servera resten som dip till pirogerna.