Vegetariska piroger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariska piroger

Vegetariska piroger

med krispig rädissallad och hummusyoghurt

Enkelt recept på frasiga & och smakrika piroger med kidneybönor, zucchini och tomat! Vi serverar de smarriga pirogerna tillsammans med en matig och vackert grön persiljesallad med rostad morot och palsternacka, och en härligt krämig hummusdressing.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Mjölk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Morot

1

Palsternacka

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

½

Zucchini

1

Kidneybönor

4

Panamat

½

Tomatpuré

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Pajdeg

1

Pumpakärnor

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25

Hummus

(Innehåller Sesam)

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 3)

1

Olivolja (steg 2)

½

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)958 kcal
Energi (kJ)4009 kJ
Fett44.23 g
varav mättat13 g
Kolhydrater99.15 g
varav socker17.8 g
Protein26.59 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär morot och palsternacka i 1 cm skivor, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15 min. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv zucchini [½ st, 2P] grovt. Skölj kidneybönor och grovhacka dem.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt kidneybönor, zucchini, tomatpuré [½ burk, 2P], sojasås, Panamat, salt* [½ tsk | 1 tsk] och och en nypa peppar*, och stek i 4-5 min.

Fyll & baka piroger
3

Rulla ut pajdeg och dela den i 4 trekanter. Fördela bönfyllning i mitten av bitarna, och vik ihop sidorna för att sluta pirogerna. Lägg försiktigt över dem till en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg* [1 st | 1 st] och pensla pirogerna. Baka i ugnen i 10 min, eller tills gyllene. TIPS: Fyll och vik en pirog i taget, eftersom den varma fyllningen kan smälta degen lite.

Rosta pumpafrön
4

Skölj av stekpannan och hetta upp den på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 3-4 min, tills gyllene. Blanda yoghurt [1/2 paket, 2P], hummus [½ paket, 2P], en skvätt vatten* (så konsistensen blir flytande), en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Blanda persiljesallad
5

Plocka av persiljeblad. Blanda persilja, morot och palsternacka i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Servera
6

Lägg upp piroger, och persiljesallad toppad med pumpafrön på tallrikar. Ringla över lite hummusdressing på salladen, och servera resten som dip till pirogerna.